Uluslararası eğitim sendikalarından teröre kınama

Uluslararası eğitim sendikalarından teröre kınama

Uluslararası eğitim sendikası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 13 Mart’ta Ankara’da meydana gelen ve 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısını kınayarak, başsağlığı dileklerini iletti.

Uluslararası eğitim sendikası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 13 Mart’ta Ankara’da meydana gelen ve 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısını kınayarak, başsağlığı dileklerini iletti.

Fas Ulusal Eğitim Çalışanları Sendikası, Filistinli Öğretmenler Birliği, Yurt Dışı Filistinli Mesleki Grup ve Birlikleri, Cezayir Ulusal Öğretmenler Sendikası, Malezya Eğitim Organizasyonu,  Arnavutluk Bağımsız Eğitim Sendikası, Hırvatistan Öğretmenler Sendikası, Sırbistan Sendikalar Konfederasyonu, Suriye Öğretmenler Birliği Sendikası’ndan Eğitim-Bir-Sen’e gelen kınama ve destek mesajlarına karşılık olarak Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kendilerine teşekkür mektubu gönderdi.

Mektubunda, terörün en büyük insanlık suçu olduğunu vurgulayan Yalçın, sendika yöneticilerinin ilgi ve hassasiyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yalçın, teröre karşı birlik olma çağrısı yaptı.

Terör saldırısı dolayısıyla mesaj gönderen uluslararası eğitim sendikalarından bazıları şunlar:

Bayramovic: Kardeşlerimizin yanındayız

Bosna Hersek Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu Başkanı İsmet Bayramovic, “Biz Bosna Hersek halkı olarak, masum insanların küresel bir terör saldırısıyla yaşadıkları acının nasıl bir duygu olduğunu iyi biliyoruz. Yaşadıklarımız bize bugün Ankara’da yaşanan acının nasıl tarifsiz olduğunu hatırlatıyor. Kardeş Türkiye’ye yapılan saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. Konfederasyon olarak sevdiklerini kaybedenlerin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi.

Saleck: Saldırıda bütün insanlık hedef alındı

Moritanya Çalışanları Milli Konfederasyonu Genel Başkanı Muhammed Ahmet Saleck, mesajında, terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Hain saldırıyı kınadığını belirten Saleck, terörizmin bütün insanlığı hedef aldığını ve insanlık dışı olduğunu söyledi.

Arifi: Temel Değerlere Saldırıldı

Kosova Bağımsız Sendikalar Birliği Başkanı Haxhi Arifi, Ankara’da yapılan saldırının insanlığın temel değerlerine karşı işlenmiş suç olduğunu kaydetti. Terörün demokrasi ve özgürlükleri de hedef aldığını ifade eden Arifi, “Kosova olarak bu saldırıları kınıyor, kardeş ülke Türkiye’nin yanında olduğumuzu deklare ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaptelli: Terör değil biz kazanacağız

Arnavutluk Bağımsız Eğitim Sendikası Başkanı Nevrus Kaptelli, her türlü terörü lanetlediklerini, terörizme karşı Türkiye’nin verdiği mücadelenin yanında olduklarını dile getirdi. İnsan hayatının kutsal olduğunu vurgulayan Kaptelli, “Teröristlere ve terörizme destek verenlere karşı bu mücadeleyi dayanışma içinde kazanacağımızdan eminim” diye konuştu.

Bejtovic: Terör insanlığın düşmanıdır

Sırbistan Sendikalar Konfederasyonu Sancak ve Novi Pazar Bölge Temsilcisi Fikret Bejtovic, terörün insanlığın düşmanı olduğunu kaydetti. Terörü lanetleyen Bejtovic, “Menfur saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, Türk milletine de başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sprem: İnsanlık dışı eylemi kınıyoruz

Hırvatistan Öğretmenler Sendikası Başkanı Sanja Sprem, Eğitim-Bir-Sen’e gönderdiği mesajında, terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, şunları ifade etti: “Bu insanlık dışı eylemin kurbanlarının ailelerine, dostlarına, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileriz. Ne yazık ki böyle bir olay yaşandı. Bu olaydan sonra bize kalan ise hayatını kaybedenleri onurlu bir veda ile uğurlamak, yaralılara yardım etmek, gözyaşlarını silmek ve güç toplayarak ne olursa olsun terörizm ve şiddete karşı mücadele etmektir.”

Jasharaj: Terör dünyanın sorunu

Kosova Eğitim, Bilim ve Kültür Sendikası Başkanı Rahman Jasharaj, saldırıyı kınayarak, terörizme karşı ortak mücadeleye hazır olduklarını söyledi: Terörün tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun olduğunu belirten Jasharaj, Türkiye’ye taziye dileklerini iletti.

Agil: Türkiye’nin yanındayız

Avrupa'da Filistinli Öğretmenler Birliği Genel Başkanı Yosra Saed Agil ve Yurt Dışı Filistinli Mesleki Grup ve Birlikleri Koordinatörü Maher Shawish, terör saldırısını kınayarak, Türkiye’nin yanında olduklarını kaydettiler.

Küresel terörü kınıyoruz

Suriye Öğretmenler Birliği Türkiye Başkanı Mustafa Al-Assad, Cezayir Ulusal Öğretmenler Sendikası Genel Başkanı Boudjenah Abdelkerim, Malezya Eğitim Organizasyonu Başkan Vekili Satina Syed Salleh, Fas Ulusal Eğitim Çalışanları Sendikası Basın Sekreteri Khalid Essatte, Bosna Hersek Federasyonu İlköğretim ve Eğitim Bağımsız Sendikası Başkanı Selvedin Satorovic, Karadağ Cumhuriyeti Salko Aljkovic Ortaokulu Müdürü Faik Muhovic, Makedonya Merkez Jupa Belediyesi Öğretmenler Sendikası Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Özcan Süleymanovski, Makedonya Merkez Jupa Belediyesi Öğretmenler Sendikası Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Muhrem Şakirovski de, saldırıyı küresel terör olarak niteleyerek, kınadılar.

Eğitim-Bir-Sen olarak, terörü ve terörist eylemleri kınayan mesajlarıyla milletimizin yanında yer alan bütün uluslararası sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür ediyor; saldırının, insanlıktan nasibini almamış faillerine, destekçilerine lanet ediyor, terör eyleminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bosna Terör Lanet Mektubu 

Kosova Teröre Lanet Mektubu

Kosova Teröre Lanet Mektubu 2

Makedonya Teröre Lanet Mektubu

Sırbistan Teröre Lanet Mektubu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.