Uluslararası Emek Konfederasyonu (ILC) 1. Olağan Genel Kurulu Başladı

Uluslararası Emek Konfederasyonu (ILC) 1. Olağan Genel Kurulu Başladı

Uluslararası Emek Konfederasyonu’nun (ILC) 1. Olağan Genel Kurulu, 27 ülkeden 100’ü aşkın sendikacının katılımıyla Ankara EBS Otel’de başladı.

Memur-Sen’in liderliğinde, Türkiye merkezli kurulan ve 25 ülkeden 33 konfederasyonu bünyesinde barındırarak 30 milyonu aşkın emekçiyi temsil eden Uluslararası Emek Konfederasyonu’nun (International Labour Confederastion - ILC) 1. Olağan Genel Kurulu, Ankara EBS Otel’de başladı.

ilcgenelkurulilkgun1Genel kurulda uluslararası emek hareketi liderlerine hitap eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Dünyanın içinde bulunduğu sorunlara karşı insan ve emek merkezli çözüm önerileri geliştirmek, emek dayanışmasını yerelden evrensele yaymak için kurduğumuz Uluslararası Emek Konfederasyonu’nun (ILC) 1. Olağan Kongresi’nin tüm dünya emekçileri için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum. Umudu büyütecek, gayretlerimizi artıracağız. Adım adım daha çok emekçiye ulaşacak, onların sesi olmak için mücadeleyi büyüteceğiz” şeklinde konuştu.

ilcgenelkurulilkgun2Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Uluslararası Emek Konfederasyonu (ILC) Genel Sekreteri Mehmet Emin Esen ise, “İki gün sürecek olan ve bugün ilk gününde Uluslararası Emek Konfederasyonu’nun (ILC) teknik çalışmalarının ele alınacağı, tüzük tadilinin gerçekleştirileceği 1. Olağan Genel Kurulu’muzu başlatıyoruz. Aramızda bulunan üye ve gözlemci ülke ve emek örgütlerinin temsilcilerine katkıları ve gayretleri için teşekkür ediyorum. Yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın da katılımıyla genel kurulumuza devam edeceğiz” dedi.

Açış konuşmalarından sonra gerçekleştirilen oturumunda söz alan delegeler tüzük tadil çalışmaları hakkında görüşlerini ifade ederek istişarelerde bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.