Uzman İsimden Maaşlara Enflasyon Farkı ve Refah Payı Tahminleri

Uzman İsimden Maaşlara Enflasyon Farkı ve Refah Payı Tahminleri

Emekli ve memur maaşlarının Ocak ayındaki enflasyon farkı ve refah payı tahminleri merak konusu oldu. Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, maaşlara yapılacak zam hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Emekli ve memur maaşlarının Ocak ayındaki enflasyon farkı ve refah payı tahminleri merak konusu oldu. Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, maaşlara yapılacak zam hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklilerin Ocak ayındaki maaş artışlarına dair iki aylık enflasyon farkı netleşti. Enflasyon farkı, yüzde 12,73 olarak hesaplandı ve böylece yüzde 29,58'lik zam oranı kesinleşti.

Zengin, konuya ilişkin olarak "Memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklileri olmak üzere yaklaşık 15 milyon emeklimiz var. Memur emeklilerinin toplu sözleşmeye göre maaş artışları oluyor. Ocak ayına geldiğimizde memur ve memur emeklilerinin bugünkü projeksiyonlara göre yaklaşık yüzde 50'ye yakın bir maaş artışları alacakları öngörülüyor." şeklinde açıklamada bulundu.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışı ise yüzde 19,44 olarak hesaplandı. Zengin, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için şunları ifade etti: "SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise gerçekleşen son 6 aylık TÜFE oranında yılda 2 defa maaş artışları alıyorlar. Orada da Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflemelerine baktığımızda, şu anda görünen artış yaklaşık yüzde 37 seviyelerinde olacak diye tahmin ediliyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.