Valisi Azarlar Milli Eğitim Müdürü Dayak Atar

Valisi Azarlar Milli Eğitim Müdürü Dayak Atar

Halil Serkan ÖZ'ün ölümünün ardından şimdi de başka bir skandal olay ortaya çıktı. Niğde'nin Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, kendisinden izin almaya giden öğretmeni darp etti.

Ankara'ya yurt dışı görev sınavları mülakatı için gitmek isteyen Edebiyat Öğretmeni Adem Korkmaz, okulunun tasdik ettiği 3 günlük izin dilekçesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru'ya sundu. İzin dilekçesindeki 3 gün izni fazla bulan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özüdoğru, 2 gün izin verebileceğini belirtti. Öğretmenin izin isteğini çok bulan müdür, öğretmeni tehdit etti. Bunun üzerine öğretmen ile müdür arasında tartışma kavgaya dönüştü.  

 

GENEL BAŞKAN İSMAİL KONCUK ÖĞRETMEN ADEM KORKMAZ’IN, İLÇE MÜDÜRÜ TARAFINDAN  DÖVÜLMESİNİ KINADI, KONCUK, ŞUNLARI SÖYLEDİ

“Niğde Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru Ankara'da yurt dışı Sınavına girmek için izin istemeye gelen öğretmen Adem Korkmaz'a saldırarak gözünü morartmıştır. Bir Ilçe müdürünün öğretmen dövmesi asla kabul edilemez. Türk Eğitim Sen olarak gereken hukuki girişimi yapacağız. Valisi öğretmeni azarlar, ilçe müdürü öğretmen döverse bu işin sonu hiç de iyi olmaz. Bakanlık derhal bu dayakçı müdürü açığa almalıdır. Müdür bir sendikanın eski Niğde şube başkanıydı. Sendika hepinizin malumu.”

 

TÜRK EĞİTİM SEN NİĞDE ŞUBESİNDEN KINAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Niğde İl Başkanı İhsan Uğraş; "Öğleden sonra hastanedeydik. Arkadaşımız 3 saat müşahede de kaldı. İki gözünde de darp izleri var. Şuan hastaneden darp raporunu aldık. Türk Eğitim-Sen olarak bu olayı kınıyoruz. Yalova Valisi geçtiğimiz günlerde biliyorsunuz bir öğretmen arkadaşımıza hakaret etti. Bu hakaret neticesinde arkadaşımız kalp krizi geçirerek vefat etti. Türkiye'de valiler öğretmene hakaret ediyor, milli eğitim müdürleri öğretmeni darp etmeye başlıyor, bir keşmekeşlik yaşanıyor. Böyle eğitim yönetilmez. Hak etmeyen insanlar hak etmedikleri koltuklarda oturuyorlar, onun sonucunda da bu olumsuzluklar yaşanıyor. Eğitim bir milletin geleceğini inşa eder. Öğretmenler de bu işin mimarlarıdır. Hak eden insanlar o koltuklarda oturmalı benim adamım zihniyeti Türkiye'ye ve eğitim sistemimize zarar veriyor. Türkiye'ye yazık oluyor." dedi.

 

Darp edilen öğretmen Adem Korkmaz'ın avukatı Ali Yılmaz ise "Müvekkilim Adem Korkmaz yurt dışı sınavı mülakatları için 3 günlük izin istemiş. Okul ve şube müdürü bu izin dilekçesini kabul etmiş. İlçe Milli Eğitim Müdürü izin vermemiş ve bu yüzden tartışma çıkıyor. Ben yasal hakkımı talep ediyorum bana izin vermeniz gerekiyor sen bana işimi mi öğreteceksin diye tepki gösteriyor bununla da yetinmeyerek müvekkilimi darp ediyor. Şuanda bu darp raporla sabittir. 2 gözünde de darp var. Müdür başarılı bir öğretmene destek olması gerekirken karşısında duruyor. Makam sahibi olmak kimseye suç işleme hakkını vermez. Gerekli şikayetlerimizi yaptık. Suç işleyenler cezasını çekecek. Türkiye hukuk devletidir, muz cumhuriyeti değildir." ifadelerini kullandı.

 

İsmail Koncuk, twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle: Niğde Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemalettin Özüdoğru Ankara'da yurt dışı Sınavına girmek için izin istemeye gelen öğretmen Adem Korkmaz'a saldırarak gözünü morartmıştır. Bir İlçe müdürünün öğretmen dövmesi asla kabul edilemez.

Türk Eğitim Sen olarak gereken hukuki girişimi yapacağız. Valisi öğretmeni azarlar, ilçe müdürü öğretmen döverse bu işin sonu hiç de iyi olmaz. Bakanlık derhal bu dayakçı müdürü açığa almalıdır.

İsmail Koncuk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum