VPN Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Her Şey

VPN Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Her Şey

VPN (Türkçe "Sanal Özel Ağ"), en basit haliyle kullanıcının internetten satın aldığı IP adresini gizleyen ve kullanıcıya internet üzerindeki her şeyi yapma olanağı sunan bir sistemdir. Bir VPN, herkesin kullanımına açık veya paylaşılan bir ağ....

VPN (Türkçe "Sanal Özel Ağ"), en basit haliyle kullanıcının internetten satın aldığı IP adresini gizleyen ve kullanıcıya internet üzerindeki her şeyi yapma olanağı sunan bir sistemdir. Bir VPN, herkesin kullanımına açık veya paylaşılan bir ağ kullanırken bile kullanıcının kimliğini korur. Ayrıca, DNS sorguları da dahil olmak üzere tüm trafik tünelde tutulduğu sürece koruma sağlar. Bu güvenlik duvarı ne kadar sağlamsa, bilgisayarınızı dış tehditlere karşı o kadar iyi korursunuz. VPN, gönderilen ve alınan tüm verileri her seferinde farklı şekilde şifrelediği için, üçüncü şahıslar gönderilen verileri, kimin gönderip kimin aldığı gibi bilgileri göremezler.

Neden VPN Kullanmalısınız?

Bir kafede oturduğunuzu, e-postalarınızı kontrol ettiğinizi veya havaalanında sosyal medyada gezinmek için interneti kullandığınızı hayal edin. Halka açık bir interneti kullanmaya başladığınızda, verilerinizi o ağın diğer kullanıcılarıyla paylaşırsınız. Halka açık yerlerde WIFI kullanırken, MitM (ortadaki adam) saldırıları olasılığı yüksektir. Bir MitM saldırısında, üçüncü bir saldırgan, doğrudan iletişim kurduklarına inanan iki kişinin mesajlarını okuyor ve muhtemelen değiştiriyor. Kişisel bilgilerinizi gerçekleşmesi muhtemel saldırılardan korumak için ZoogVPN kullanmayı seçebilirsiniz.

VPN Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bir VPN hizmet sağlayıcısı, verilerinizi çeşitli tehlikelerden korurken, web'de istediğiniz kadar gezinmenizi sağlar. Ücretli ve ücretsiz seçeneklerle kullanıcılara çeşitli hizmetler sunar. En iyi vpn seçerken verilerinizi ne kadar güvenli tuttuğuna, ne kadar hızlı hizmet verebildiğine ve sizin için ne kadar güvenli olduğuna dikkat etmelisiniz. Kullanılan VPN sağlayıcının özellikleri kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir ancak burada genel olarak dikkate alınan ve keşfedilmesi gereken 3 önemli nokta vardır.

  • Bazı VPN hizmet sağlayıcıları, en düşük fiyatta hizmet sunmak istedikleri için sundukları internet bant genişliğini azaltarak veri aktarım hızlarını düşürebilir. İstediğiniz internet hızını bilerek buna en uygun bir VPN’ye sahip olabilirsiniz.
  • Ücretsiz bir vpn indire niyet ederseniz, verilerinizi size kâr amaçlı reklamlar göstermek için kullanabilir. Verilerini farklı kurumlardan, şirketlerden veya hükümetlerden gizlemek isteyen kullanıcılar, verilerini bir VPN ISP'ye vermek istemeyebilir. Güvenlik nedeniyle bir VPN indiriyorsanız, VPN hizmetinin politikasını dikkatlice okumanızı öneririz.
  • Hıza dikkat eden bir kullanıcıysanız, en kolayı en yakın ülkeden bir VPN hizmeti seçmektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.