Yalçın: “Ciddi Bir Teklif Bekliyoruz”

Yalçın: “Ciddi Bir Teklif Bekliyoruz”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3.Dönem Toplu Sözleşme Süreci 3. Tur Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde önemli bir aşamaya gelindiğini açıklayan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, bundan sonraki sürecin teklifler için karar aşaması olacağını belirterek, “Kamu İşveren Heyeti’nin yarın masaya ciddi bir teklifle gelmesini bekliyoruz” dedi.

 

TEKLİFLER KARAR AŞAMASINDA

Bugüne kadar süreç içerinde yapılan çalışmaları özetleyen Yalçın, yarın yapılacak oturum hakkında da bilgiler verdi. Hizmet kollarına ilişkin tekliflerin tasnif aşamasının bitirildiğini ve masada müzakereye açıldığını, bundan sonraki sürecin ise masaya sunulan tekliflerin karar aşaması olacağını belirten Yalçın, sırada genel Toplu Sözleşmeye ilişkin tekliflerin komisyon sürecinden geçirilmesinin olduğunu söyledi. Yalçın, yarın Kamu İşveren Heyetinin masaya teklifle geleceğini hatırlatarak, “Memur-Sen olarak, kamu görevlilerini tatmin edecek ciddi bir teklif bekliyoruz” diye konuştu.

 

13agustos2015aciklama1

 

BAŞBAKAN’A TEKLİFLERİMİZ İLETTİK

Yalçın, dün akşam Çankaya Köşkü’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Memur-Sen Heyeti arasında yapılan görüşmenin içeriğine ilişkin açıklamalarda bulunarak, “2016-2017 yıllarına kapsayan Toplu Sözleşme sürecinde kamu görevlilerinin ilişkin iyileştirme tekliflerimiz ve 1 milyon 900 bin emekli memurun beklediği iyileştirmeleri Sayın Başbakan’a aktardık. 11 hizmet kolunda yetkili konfederasyon olarak masaya taşıdığımız teklifleri Başbakanımızla paylaştık. Sayın Başbakanımızın bu konuda bilgilendirdik, Başbakanımız da dikkatle bizleri dinledi, notlarını aldı. Konuyu kendi heyetleriyle müzakere ederek, yarın 1. teklifin bizlere sunulmasını sağlayacak” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum