Yalçın, Habertürk’te Toplu Sözleşme Tekliflerini Değerlendirdi

Yalçın, Habertürk’te Toplu Sözleşme Tekliflerini Değerlendirdi

Habertürk TV Canlı yayınına konuk olan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Toplu Sözleşme gündemini ve Memur-Sen’in masaya taşıdığı teklifler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Habertürk TV Canlı yayınına konuk olan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Toplu Sözleşme gündemini ve Memur-Sen’in masaya taşıdığı teklifler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

Memur-Sen’in 11 Hizmet kolunda Genel Yetkili Konfederasyon olarak yürüttüğü 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde masaya taşıdığı teklifleri anlatan Yalçın, “Kamu İşveren Heyeti yarın masaya mutlaka hazırlıklı ve teklifle gelmelidir” çağrısında bulundu.

 

KAZANIMLA BAŞLADIK, KAZANIMLARIMIZ SÜRÜYOR

Memur-Sen’in masaya taşıdığı tekliflerin tamamının hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, Toplu Sözleşme’nin ilk gününde elde edilen 3 kazanıma bugün yenisinin eklediğini belirterek, “Toplu sözleşme mücadelemiz ilk meyvesini vermiştir. Yeni yayımlanacak kılavuzda üç yıl şartının yer almayacak. Bunun hayata geçirilmesinde rolü olanlara teşekkür ediyorum. Eş Özründe 3 yıl sigorta konusunda MEB'in attığı adımdan sonra yapılması gereken, Devlet Personel Başkanlığı’nın çerçeve yönetmelikte acil değişiklik yapmasıdır. DPB acilen çerçeve yönetmelikte değişiklik yapıp, Bakanlar Kurulu’na ivedi şekilde çıkması için sevk etmelidir” dedi.

 

YÜZDELİK ZAM+TABAN AYLIĞA ZAM+REFAH PAYI+ENFLASYON FARKI

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, programda Memur-Sen’in toplu sözleşme masasına taşıdığı teklifleri şu şekilde sıraladı: “Zam teklifimiz; yüzdelik zam+taban aylığa zam+refah payı+enflasyon farkı olacak. 2016 yılının birinci altı ayı için %8, ikinci altı ayı için %8 olmak üzere toplamda yüzde 16. 64 zam istiyoruz. Taban aylığa 150 TL seyyanen artış istiyoruz. Artı büyümeden pay ve enflasyon farkını talep ediyoruz. 2017 yılı için ise ilk altı ayda %7, ikinci altı ayda % 7 olmak üzere toplamda yüzde 14.49 oransal zam istiyoruz. 2017 yılında 100 TL taban aylığa yine herkese olmak üzere seyyanen zam istiyoruz. Memur-Sen olarak, 4/B ve 4/C’li personelin, üniversiteli işçilerin ve tüm sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini talep ediyoruz.”

 

MALİ HAKLARI KADAR SOSYAL HAKLAR DA İYİLEŞTİRİLMELİ

Yalçın, Memur-Sen’in teklifleriyle kamu görevlilerinin mali hakları kadar sosyal haklarını da iyileştirmenin hedeflendiğini vurgulayarak, “Gelir vergisi nedeniyle oluşan maaş/gelir kaybının telafisini istiyoruz. 2 bayram ikramiyesi, eş ve çocuk yardımı ile aile yardımında önemli oranda artış talebimizi masaya taşıdık. Cüzdana hitap eden tekliflerle beraber vicdana hitap eden taleplerimiz de var. Kamu görevlileri için Cuma namazı izni de tekliflerimiz arasında yer alıyor. Kamusala alan yalanı kenara bırakılmıştı ama bütün kamu çalışanları kravat konusunda sıkıntı yaşıyor. 3. Dönem Toplu Sözleşme haklı teklifler masadayız, kamu işveren heyetinin de tekliflerimize uygun tekliflerle masaya gelmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

TOPLAMDA 323 TEKLİF SIRASIYLA GÖRÜŞECEK

“850 Bin üyeli Memur-Sen ailesi olarak, 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu emeklisi toplam 5 Milyon insan için kurulan masada görüşmeleri yürütüyoruz” diyen Yalçın, “Bizim masaya taşıdığımız tekliflere Kamu İşveren Heyeti olumlu yaklaştı. Memur-Sen olarak, hizmet kollarında 241 teklifi masaya taşıdık ve müzakereye açtık. Masaya taşıdığımız 194 teklif ise genel toplu sözleşme kapsamında masada değerlendirilecek. Bizim masaya götürdüğümüz toplamda 323 teklif sırasıyla görüşecek ve bunları karara bağlayacağız” şeklinde konuştu.

 

MASANIN TEK MUHATABI MEMUR-SEN’DİR

Toplu Sözleşme masasında diğer konfederasyonların hiçbir teklifinin görüşülmeyeceğini de hatırlatan Yalçın, “Hiçbir teklifleri orada görüşülmeyecek; imza yetkileri, itiraz yetkileri yok. Millete, ekranlardan 'şunları istedik' şeklinde konuşuyorlar. Millette onların talepleri görüşülüyor sanıyor. 11 hizmet kolunun 11'inde de yetkili olan ve masanın tek muhatabı Memur-Sen’dir” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum