Yalçın: “Kazanımlarımızla Herkesi Mutlu Ettik”

Yalçın: “Kazanımlarımızla Herkesi Mutlu Ettik”

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur-Sen’e bağlı 11 Hizmet Kolu Sendikaların Genel Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç Memur Sen, Memur-Sen Kadın Komisyonu, Engelli Memur

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur-Sen’e bağlı 11 Hizmet Kolu Sendikaların Genel Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç Memur Sen, Memur-Sen Kadın Komisyonu, Engelli Memur-Sen ve Emekli Memur-Sen Başkanlarının katılımıyla Ankara’da yapıldı.

 

alt1

 

Başkanlar Kurulu’nun Açılış konuşmasını Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya gerçekleştirdi. Konuşmasında 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecine yer veren Kaya, süreçte, Memur-Sen’in teşkilat olarak bir disiplin içerisinde çalıştığını, bunun sonucunda da tarihi bir sözleşmeye imza atıldığını vurguladıktan sonra Memur-Sen Genel Başkanı ali Yalçın’ı kürsüye davet etti.

 

TARİHİ BİR İMZA ATTIK

Kürsüye çıkan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3. Dönem Toplu Sözleşme süreci hakkında genel bir değerlendirme konuşması yaptı. İmza atılan Toplu Sözleşmeyi, büyük kazanımların elde edildiği, ilk defa 11 hizmet kolunun tamamında mütabakata varılan “tarihi” bir süreç olarak nitelendiren Yalçın,  “Çok kritik bir süreç yaşadık. Azimli bir çalışma yürüterek başarıyla tamamaladık. Teşkilatımıza çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

 

Alt2

 

TOPLUMSAL UZLAŞIYA KATKI SAĞLADIK

“3. Dönem Toplu Sözleşme daha önce yapılan Toplu Görüşmelerin üzerine bişeyler katığımız, yeni bir şeyler ürettiğimiz bir süreç olmuştur” diyen Yalçın, “Herkes Memur-Sen’in elde ettiği kazanımları konuşuyor. Türkiye’de, ‘Toplumsal Uzlaşıya’ katkı sunacak,  bütün toplum kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir süreci geride bıraktık. Bu Toplu Sözleşmede emeklerimizin karşılığını aldık, kamu görevlilerini mutlu ettik” diye konuştu.

 

altson

 

213 KAZANIM ELDE ETTİK

3. Toplu Sözleşme Sürecinin kamu görevlileri adına kapsamlı ve bol kazanımlı bir sözleşme ile sonuçlandığını vurgulayan Yalçın, “Genel Toplu Sözleşme’de bir önceki Toplu Sözleşme’de aldığımız kazanımlara ilaveten yüzde 90’lık bir iyileşme sağladık. Hizmet kolunda ise yüzde 100’lük bir kazanım artışı gerçekleştirdik. Toplu Sözleşme’de genel tekliflerimizden toplam 43, Hizmet Kolu Sözleşmesi’nde ise toplam 170 kazanıma imza attık. Toplamda 213 kazanım elde ettik. Bu tarihi başarıyla; mali sosyal haklar paketini hayata geçirmiş olduk” şeklinde konuştu.

 

ALTTTTTTTT

 

HİZMET KOLLARININ ÖNEMİ ARTTI

3. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin, Hizmet Kollarının öneminin artması bakımından bir ilk olduğunu belirten Yalçın, “Bu Toplu Sözleşme’de, hizmet kollarının da katılmasıyla kapsam genişlemiştir. Bu son derece önemlidir. Bu şu anlama geliyor; daha sonraki süreçlerde bu alanlarda daha fazla kazanım için taleplerimizi sunabileceğiz. Bunlardan bazıları 4/C ve Cuma Namazı izni konularıdır, bunlar gelecek taleplerimiz için emsal teşkil edecektir. Bu Toplu Sözleşme sürecinin başında önemli bir strajteji geliştirerek Hizmet Kolunun öneminin artırılmasını teklif ettik. Kabul gördü ve ilk gün bunu kazanıma dönüştürdük” ifadelerini kullandı.

 

alt3

 

MASADA KALANLAR, NE OLDUĞUNU ANLAMADI

Masada Memur-Sen kazanımlarıyla, teklifleriyle dik duruş sergilerken, diğer konfederasyon başkanlarının ne olduğunu bile anlayamamış bir şekilde gafil avlandığını ifade eden Yalçın, “Bu sürecin başında herkesi mutlu edeceğiz demiştik, sürecin sonucunda da herkesi mutlu ettik. Kamu Görevlilerini, kamu emeklilerini hatta Kamu-Sen ve KESK’in üyelerini de mutlu ettik. Mutlu olmayan iki isim Kamu-Sen ve KESK Başkanı oldu. Memur-Sen’in kazanımlarını nasıl kirletebiliriz, algıları nasıl yönetebiliriz diye düşündüler, ama başarılı olamaladılar.  Memur-Sen süreci dik duruşu ve kazanımlarıyla tamamladı” dedi.

 

 

Hacı-Başkan

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, 3. Dönem Toplu Sözleşme’de elde edilen genel kazanımları ve Enerji-Bir-Sen’in kazanımlarını  slayt gösterisi ile anlattı.

 

 

 

LatifSelvi

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Eğitim-Bir-Sen’in Toplu Sözleşme kazanımlarını anlattı.

 

 

 

Metin Memiş

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yaptığı sunumla Sağlık-Sen’in kazanımlarını anlattı.

 

 

mehmet-bayraktutar

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar da kürsüye gelerek Diyanet-Sen’in kazanımlarını aktardı.

 

 

Gürkan-Alper

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Alper yaptığı sunumla Bem-Bir-Sen’in kazanımlarını anlattı.

 

 

 

Hadi-erdoğmuş

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Hadi Erdoğamuş, Büro Memur-Sen’in Toplu Sözleşme kazanımlarını anlattı.

 

 

gunay-kaya

TOÇ-BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya da kürsüye çıkarak TOÇ-BİR-SEN kazanımlarından bahsetti.

 

 

soner-can-tufanoglu

Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu da kürsüye çıkarak Bayındır Memur-Sen’in kazanımlarını anlattı.

 

ÖMERBUDAK

Birlik-Haber-Sen Başkanı Ömer Buda, yaptığı sunumla Birlik-Haber-Sen’in kazanımlarını anlattı.

 

 

can-cankesen

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen de kürsüye gelerek Ulaştırma Memur-Sen’in kazanımlarını aktardı.

 

 

mecit-erdogan

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan da kürsüye gelerek Kültür Memur-Sen’in kazanımlarını aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum