Yalçın: Yeni Teklif Bekliyoruz

Yalçın: Yeni Teklif Bekliyoruz

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 24 TV ve Haber Türk canlı yayınında 3. Dönem Toplu Sözleşme masasına Kamu İşveren Heyetinin açıkladığı teklifi değerlendirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 24 TV ve Haber Türk canlı yayınında 3. Dönem Toplu Sözleşme masasına Kamu İşveren Heyetinin açıkladığı teklifi değerlendirdi.

 

Yalçın, hükümetin yaptığı zam teklifine Memur-Sen’in neden tepki gösterdiğini canlı yayında açıkladı.

 

Kamu İşveren Heyeti’nin açıkladığı teklifi yetersiz buldukları için masayı terk ettiklerini vurgulayan Yalçın, “Hükümet 2016 için 4+4, 2017 için yüzde 3+3 teklifinde bulundu. Bu teklifi Memur-Sen olarak kabul etmedik, değerlendirme yapma ve üzerinde konuşmaya dahi gerek duymadık. Kamu İşveren Heyeti’ne yeniden değerlendirme yapması için süre verdiğimizi, 'bizim için bu saatte bugünkü görüşme bitmiştir' diyerek salondan çekildik.Heyet Başkanı benim. Ben ayağa kalktım, tepkimi dile getirdim. KESK ve Kamu-Sen'in tavrına şaşırdım. KESK ve Kamu-Sen'de tepkimize destek verip ayağa kalkmalıydı, teklife tepkilerini koymalıydı” dedi.

 

20 MİLYON İÇİN MASADAYIZ

“11 hizmet kolunun tamamında yetkili Konfederasyon olarak sadece 850 bin üyemiz adına değil,  bütün kamu görevlileri ve emeklileri adına masadayız. Kamu İşveren heyetinin teklifi değerlendirmeye değmez. Yeni teklif bekliyoruz” diyen Yalçın, “2016-2017 için masadayız, 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu görevlisi emeklisi için masadayız. 5 milyonu aşkın insan şu an doğrudan, ailelerini de kattığımız zaman 20 milyon insan dolaylı olarak etkilenecek. Böyle bir sürece 2016-2017 tekliflerimizi 27 Temmuz’da Devlet Personel Başkanlığı’na teslim ederek Kamu İşveren Heyetinin üzerinde çalışması için yeterli süreyi verdik. Tekliflerimizin karşılık bulması için gerekli çalışmaları yaptık” diye konuştu.

 

KAMU İŞVEREN HEYETİ’NDEN YENİ TEKLİF BEKLİYORUZ

Kamu İşveren Heyeti için bir süre verdiklerini, yeni tekliflerle masaya gelinmesini beklediklerinin vurgulayan Yalçın, “Masaya sunduğumuz teklifler bu anlamda çok açık, 2016 için 8+8, toplamda 16,64’lük bir yüzdelik zam teklifimiz var, 150 TL taban aylık iyileştirmesi istedik. Bunun yanında, 2015’teki büyüme oranından yüzde 50 pay isteyip, 2016’da büyüme gerçekleştiğinde gerçekleşen büyümenin 3’er aylık dilimler halinde aynı zamanda kamu görevlilerinin maaşlarına yansıtılmasını istedik. Enflasyon farkının da ödenmesini teklif ettik. 2017 için 7+7 14.49’luk bir yüzdelik zam teklifimiz oldu, bunun yanında 100 TL taban aylığa iyileştirme istedik. Bununla beraber yine refah payı, büyüme gerçekleşirse büyümeden pay, enflasyon farkını istedik” diye konuştu.

 

SADECE CÜZDANA DEĞİL, VİCDANA YÖNELİK TEKLİFLER

Cüzdana yönelik tekliflerin yanında, vicdana hitap eden teklifler de sunduklarını dile getiren Yalçın, “Toplu Sözleşme başladığında biz kamu işveren heyetine üç önemli teklif sunduk ve bunlar kabul oldu. Bunlardan birisi 2005’den sonra göreve başlayan 1 milyon kamu görevlisi var dolayısıyla, bunlar için bir derece teklifini sunduk ve bu kabul edildi. Diğeri özür grubundan tayin isteyip eş durumu dolayısıyla sıkıntı yaşayan 3 yıl sigortadan mağdur olan kamu görevlilerini rahatlatan teklifimizde kabul edildi. Memur-Sen’in talebi doğrultusunda Çerçeve Yönetmelikte değişiklik yapılması ve 3 yıl şartının tüm kurumlardan kaldırılması kararlaştırıldı. Bugüne kadar bir mesafe alındı. 3. olarak da bu Toplu Sözleşme masasında hizmet kolu sözleşmesinin önemi artmış oldu. Şimdi bunların kazanıma dönüşme sürecindeyiz. Dolayısıyla, bugün kritik bir gündü gelen teklifi biz bu anlamda kamu işveren heyetinin yeniden değerlendirmesi için kamu işveren heyetine süre tanıdık” ifadelerini kullandı.

 

TEKLİF REVİZE EDİLMELİ

Yalçın, masaya sunulan teklifin revize edilmesini beklediklerini ifade ederek, “Bu umudu taşıyoruz. Çünkü burada kamu görevlileri bu masadan son derece umutlular, çünkü iyileştirmeye ihtiyaç var. Kamu görevlileri emeklileri için de aynı şey konusu.  Dolayısıyla, burada sözleşmeliler için de aynı beklenti söz konusu, bütün hizmet kollarının spesifik sorunları var.  Hizmet kollarında stresi artıran sorunlar var onlar içinde bu masadan bir kazanım bekliyoruz. Masadan kazanımlarla çıkacağımıza inanıyoruz, bu umudu koruyoruz. Bizim tavrımız net. Gelen teklifi konuşmadık, kalktık. Yeni bir teklif istedik. Bizim masadaki tepkimiz 'bu toplantı bizim için bitmiştir dolayısıyla, yeni bir toplantı yapmak için devletin kasayı açması gerekir, kasayı açacaksa bizim telefonumuz açık' dedik ve o toplantı da bu anlamda net olarak mesajımızı verdik. Ben kamu işveren heyetinin mesajı aldığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Canlı yayınlarda Ali Yalçın Memur-Sen'in tekliflerini de anlattı.

 

İşte o programlar:

Not: Habetürk Videosu Az Sonra Yayında

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum