Yandaş Haberden Türk Eğitim Sen'e İftira

Yandaş Haberden Türk Eğitim Sen'e İftira

Türk Eğitim-Sen'e acımasız ve baştan sona iftiralarla dolu yapılan bir habere karşı Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Levent KURUOĞLU yazılı bir açıklamayla cevap verdi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Levent KURUOĞLU yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

.... Haber web sitenizde Samsun ili Canik ilçesinde açılacak İmam Hatip ortaokulunun açılmaması için; Eğitim Sen çatısı altında, Eğitim - İş, Aktif Sen ve Türk Eğitim-Sen yöneticileri ortak basın açıklamasına imza attılar... İbareleriyle başlayan tamamı yalan ve iftira bir haber bulunmaktadır.

Canik ilçemizde binaları ve bahçeleri birbirinden ayrı Fatih Orta Okulu ve Fatih İmam Hatip Orta Okulu vardır. Sorun İmam Hatip Orta Okulunun açılması değil var olan okulun düzgün yapılmamasıdır. Bunun sonucunda da bir yıl önce Fatih Orta Okulunun bazı sınıflarını kullanması, bu yılda geçen yıla ek olarak 6 sınıf daha almak istemesi ile ilgilidir. Yani haberinizin başlangıcı yalandır. Bu durum da Fatih Orta Okulunda sınıflarda öğrenci sayısı 45'e çıkmakta çok sayıda öğretmende norm fazlası olmaktadır. Bu sınıfların İmam Hatip Orta Okulu tarafından kullanabilmesi için Fatih Ortaokulunun Yangın merdiveni, laboratuvarı, kütüphanesi, toplantı salonu iptal edilmiştir. Bizim açımızdan asıl konu da budur. Şayet Fatih Orta Okulunda yangın çıkar ve Allah göstermesin ölen yaralanan olursa bunun müsebbiplerinden birinin de siz olacağınızı bilmenizi isteriz.

Bizde üyelerimizin talebi üzerine 4 sendika bir araya gelerek buna karşı idarecilere, niye DOĞRU PLANLAMIYORSUNUZ? Fatih Orta Okulu öğrencilerini ve öğretmenlerini niye MAĞDUR EDİYORSUNUZ? açıklaması yaptık. Fakat ... Haber de Abdullah HAKEM adlı bir yazarınız (yanlış bilgilendirilmiş diyeceğim ama yazıyorsan araştıracaksın) yalan ve iftira niteliğinde bir yazı yayınlamıştır. Sayın Abdullah HAKEM zaten orada bir İmam Hatip Orta Okulu vardır. O okul yeni yapılmıştır. Biz okulu niye doğru yapmadınız diyoruz. Önce bunu bari öğrenseydin. Kaldı ki bu açıklamaya Eğitim-Bir-Sen üyesi arkadaşlarımızda katıldılar. Sendikalar bu konuda açıklama yapmadan önce çok sayıda öğrenci velisi de milli eğitim müdürlüklerine giderek tepki gösterdiler. Özeti yukarıda olan açıklamayı düşmanlık, siyaset, koalisyon ve daha birçok iftiraya konu etmiş olmanız hala 13 yıllık tek parti döneminde çokça rastladığımız kendiniz dışında ki kesimleri yalanla iftirayla baskı altına alma alışkanlığından hala kurtulamayanların olduğunu göstermektedir.

Bilmelisiniz ki biz İmam Hatiplere ya da din eğitimine karşı değiliz. Hatta taraf olduğumuz herkesçe bilinir. Biz öğrencilerin ve öğretmenlerin mağdur edilmesine ve sizin zihniyetinize karşıyız.

Bu mübarek ramazan gününde attığınız iftira için sizden öbür dünyada davacıyım bilmenizi isterim. Tabi öbür tarafa inanıyorsanız. Bu ihtimali de göz önünde bulundurarak haberinizle ilgili bu dünyada da dava açacağımızı bilmenizi isteriz.

 

LEVENT KURUOĞLU

Türk Eğitim Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı

 

Söz konusu haberle ilgili yapılan açıklamada sadece 4 sendika üyelerinin değil aynı zamanda Eğitim-Bir-Sen üyelerininde olduğunu gösteren fotoğraf...

 

kamupostasi.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum