Yardımcı kitap dayatmasına son

Yardımcı kitap dayatmasına son

Son dönemde velilerden gelen yoğun şikayetler üzerine, Milli Eğitim Bakanı Selçuk talimat verdi. Okullarda yaşanan yardımcı kitap ve materyal dayatmaları yasaklandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yardımcı kitap şikayetlerine neşter vurdu.

Bakan Yardımcısı Mustafa Safran'ın imzasıyla geçen hafta "ivedi" olarak okullara gönderilen genelgede, okutulacak ders kitapları ve materyallerin Talim Terbiye Kurulu'nca saptandığı anımsatıldı. Özellikle yabancı dil derslerine yönelik okullarda çalışma kitabı, öğretmen ve öğrencilere yardımcı ders kitabı ve benzeri materyallerin kullanıldığı, ödev verildiği, velilerin de zorunlu olarak söz konusu kitap ve materyalleri almak zorunda kaldıklarına işaret edildi.

Israr edene yasal işlem

Öğrencilere yardımcı kaynakların kullandırılmamasına vurgu yapıldı. Ayrıca 'öğrencilere aldırılmayacak kitaplar' listesindeki kitapların reklam ve tanıtımının yapılmaması, zorlayıcı tutumdan uzak durulması istendi. Velilere mali külfet oluşturmakta ısrar edenlere ise yasal işlem başlatılacağı vurgulandı.

Korsan servisler tehlike saçıyor

Ankara'da korsan servisçiler, yönetmeliğe uygun olmayan araçlarla öğrencileri taşıyor. Bazı bölgelerde öğrenciler pick-up araçların kasasına bindirilirken, kimi yerlerde ise hurda araçlara istifleniyor.

Başkent'te en az 2500 korsan servis olduğunu söyleyen Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Halil İbrahim Seyfi, "Tüm kreşlerde ve özel okulların en az yüzde 10'unda çalışan araçlar korsan" dedi.

Erdem ANILAN

AKŞAM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.