Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanı

Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanı

Yaşar Üniversitesi Rektörlüğünden:

Yaşar Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz ilgili Birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 23. ve 25. maddeleri ile bu Kanuna dayanılarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca yayımlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği, Üniversitemiz erişim sayfasında yayımlanan Akademik Kadrolara Atama ve Yükseltmelerde Esas Alınacak Yayınlara İlişkin Yönerge’de belirtilen kriterleri yerine getirmiş olmak kaydı ile, ilgili Anabilim dallarında uzmanlaşmış, aylık ve özlük hakları yönünden 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine tabi olarak Öğretim Üyeleri alınacaktır.

Başvuru Şartları:

* Adayların başvurulan Anabilim dalını belirten dilekçelerine son 6 ayda çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf, YÖK formatlı güncel özgeçmiş, onaylı nüfus cüzdanı sureti, erkek adaylar için askerlik durum belgesi, Doçentlik ve Doktora belgelerinin resmi onaylı örnekleri, yabancı dil (İngilizce) yeterliliğini gösteren belge örneği, yayın listesi, başlıca araştırma eserleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını, yayınlarına yapılan atıfları, yönettiği doktora çalışmalarını, eğitim-öğretim faaliyetlerini kapsayacak şekilde hazırlanmış; Doçent ve Yardımcı Doçent kadroları için dört (4) nüsha dosya ile 4 adet CD'yi (CD içeriğinde: yayın dosyasında bulunan eserlerin dijital ortama aktarılması, Word ortamında Özgeçmiş ile) ekleyerek başvurmaları gerekmektedir.

* Üniversitemizde eğitim-öğretim dili İngilizce olduğundan, başvuruda bulunacak adayların İngilizce ders verebilecek koşullara sahip olmaları gerekmektedir. Yardımcı Doçent kadrosuna başvuran adaylar, 2547 sayılı Kanun’un 23. maddesi (b) fıkrasının 2 numaralı bendi gereğince, Yabancı Dil (İngilizce metin çevirisi) Sınavına alınacaklardır. Sınav tarihi Üniversitemizin erişim sayfasında duyurulacaktır.

* Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul’ca onaylanmış denkliğinin olması şarttır.

* Başvurular, ilan tarihinden itibaren onbeş (15) gün içerisinde Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Üniversite Cad. Ağaçlı Yol, No: 37-39 PK. 35100 Bornova - İZMİR adresine kargo ile yapılabilir. İnternet üzerinden başvuru kabul edilmez. Son başvuru tarihi 28 Ağustos 2016’dır. Kargo ile yapılan başvuruların son başvuru tarihine kadar Üniversitemize ulaşmış olması gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan, eksik belgeli ve başvuru süresi içinde yapılmayan başvurular ile kargodaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

* İlan edilen kadrolar daimi statüde olup, tam zamanlıdır.

 

FAKÜLTE ADI

BÖLÜM/ A.B.D. ADI

KADRO ÜNVANI

KADRO ADEDİ

UZMANLIK ALANI

Mühendislik Fakültesi

Endüstri Mühendisliği Bölümü

Doç. Dr.

1

Doktora ve Doçentlik derecelerini Endüstri Mühendisliği alanında almış olmak. Otomatik Depolama ve Taşıma Sistemleri Tasarımı, Kuyruk Ağ Modelleme, Benzetim ve Benzetime Bağlı Optimizasyon alanlarında eğitim, araştırma ve yayınlar yapmış; tercihen yurtdışında akademik iş tecrübesine sahip olmak.

İşletme Fakültesi

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü

Doç. Dr.

1

Doktora derecesini İşletme anabilim dalında, Doçentlik derecesini Finans alanında almış olmak. Yatırım Analizi ve Portföy Yönetimi, Finansal Liberalizasyon ve Finansal Risk Yönetimi alanlarında eğitim, araştırma, yayınlar yapmış; tercihen yurt dışında akademik iş tecrübesine sahip olmak.

Hukuk Fakültesi

Özel Hukuk Bölümü, Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku A.B.D.

Doç. Dr.

1

Doktora derecesini Özel Hukuk anabilim dalında, Doçentlik derecesini Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku anabilim dalında almış olmak. Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku alanında eğitim, araştırma ve yayınlar yapmış olmak; akademik iş tecrübesine sahip olmak.

Hukuk Fakültesi

Kamu Hukuku Bölümü, Anayasa Hukuku A.B.D.

Yrd. Doç. Dr.

1

Yüksek Lisans derecesini Kamu Hukuku veya Avrupa Birliği Hukuku alanında, Doktora derecesini Kamu Hukuku alanında almış olmak. Anayasa Hukuku ve İnsan Hakları Hukuku alanlarında eğitim, araştırma ve çalışmalar yapmış olmak; tercihen akademik iş tecrübesine sahip olmak.

Hukuk Fakültesi

Kamu Hukuku Bölümü, Mali Hukuk A.B.D.

Yrd. Doç. Dr.

1

Yüksek Lisans derecesini İnsan Hakları Hukuku alanında, Doktora derecesini Kamu Hukuku alanında almış olmak. Mali Hukuk, Vergi Hukuku alanlarında eğitim, araştırma ve çalışmalar yapmış olmak; tercihen akademik iş tecrübesine sahip olmak.

Hukuk Fakültesi

Özel Hukuk Bölümü, Ticaret Hukuku A.B.D.

Yrd. Doç. Dr.

1

Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini Özel Hukuk anabilim dalında almış olmak. Ticaret Hukuku alanında araştırma ve çalışmalar yapmış olmak.

Mimarlık Fakültesi

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü

Yrd. Doç. Dr.

1

Lisans derecesini İç Mimarlık, Yüksek Lisans derecesini İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı anabilim dalında, Doktora derecesini Peyzaj Mimarlığı alanında almış olmak. Eko-Kentler, Temel Tasarım, İç Mekanda Peyzaj alanlarında araştırma ve yayınlar yapmış olmak.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

Mütercim-Tercümanlık Bölümü

Yrd. Doç. Dr.

1

Yüksek Lisans derecesini İngiliz Dili ve Edebiyatı, Doktora derecesini Çeviribilimalanında almış olmak. Avrupa Birliği Metinleri Çevirisi, Akademik Çeviri Eğitimi alanlarında araştırma ve yayın yapmış olmak; tercihen akademik iş tecrübesine sahip olmak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.