Yeni Bir Yıl, Yeniden Büyük Türkiye

Yeni Bir Yıl, Yeniden Büyük Türkiye

Memur-Sen: Yeni Bir Yıl, Yeniden Büyük Türkiye

Yeniden Büyük Türkiye ve yeni bir medeniyet inşası için önyargılardan sıyrılarak, konuşarak, tartışarak, empati ve özeleştiri yaparak sorunlarımızın aşılacağını düşünüyoruz. Sorunların temelini oluşturan konuların ise 2015 yılında sorun olmaktan çıkarılmasını temenni ediyoruz. Bu kapsamda çözüm sürecini ve çözüm iradesini önemsiyor, destekliyoruz. Bin yıllık birlikte yaşama iradesini ve kardeşliği daha da güçlendirme, demokratik hak ve özgürlükler temelinde terör sorunu, inanç özgürlüğü, eşit yurttaşlık gibi kronik sorunları çözme fırsatı sunan Çözüm Sürecinin, kararlılıkla, ortak akılla ve silahtan arınmış bir zeminde sürdürülmesini istiyoruz.

 

2015 yılı ülkemizin yeni anayasasına kavuştuğu, sürdürülmekte olan demokratikleşme hamlesinin tamamlandığı, kamu görevlilerinin elde ettikleri toplu sözleşme hakkının siyaset ve grev hakkıyla taçlandırıldığı, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırıldığı, kamu çalışanlarımıza, milletimize ve insanlığa sevgi, barış, sağlık ve hoşgörünün egemen olduğu bir yıl olmasını diliyoruz. Demokratik, sivil ve özgürlükçü yeni anayasa yapım sürecinin uzamasının hem ülkemiz hem de milletimiz açısından ekonomik, siyasi ve toplumsal ağır sonuçları olacaktır. Çerçevesini temel insan hak ve özgürlüklerinin çizdiği, ideolojik ön kabullerden arındırılmış, en geniş toplumsal uzlaşıyı temsil edecek ve bireyin devlete karşı özgürlüklerinin genişletilmesini sağlayacak yeni bir anayasa yazılmalıdır.

 

İslam Coğrafyasında başımızı nereye çevirsek bir yetimin feryadını, bir mazlumun isyanını duyuyoruz. İnsanlığın ortak huzurunu tehdit eden şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını, Ortadoğu’da yaşanan çatışmaların bir an önce sona ermesini, acı kayıpların, trajedilerin son bulmasını temenni ediyoruz.  

 

Başta Filistin, Suriye, Irak, Doğu Türkistan ve Myanmar olmak üzere dünyanın muhtelif yerlerinde zorda, darda ve sıkıntıda olan kardeşlerimizi 2015 yılında yalnız bırakmamaya devam etmeliyiz. Emperyalizm ve işbirlikçileri olan diktatörlerin hak ve hukuk tanımayan saldırılarına, baskı ve zulümlerine karşı tavır almak hepimizin görevidir. Müslümanların kendi aralarında birlik ve dayanışmayı tesis ederek; topyekûn İslâm dünyasının içinden geçmekte olduğu zorlu süreçten, bir an evvel kurtulmasını da diliyoruz.

 

2015'in umutların çoğaldığı, barışın tüm dünyada egemen olduğu, dostluk, kardeşlik, dayanışma duygularının güç kazandığı bir yıl olmasını temenni ediyoruz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum