Yeni Kabineye Eski Bakanlar mı geliyor...?

Yeni Kabineye Eski Bakanlar mı geliyor...?

Yeni Kabineye Eski Bakanlar mı geliyor...?

Elitaş: Eski Bakanlar yeni kabinede olabilir

AK parti Grup Başkanvekili Elitaş, Pazartesi günü Erdoğan tarafından açıklanacak yeni kabinede eski bakanların olabileceği bilgisini verdi. Elitaş ayrıca, Erdoğan'ın yardımcılığını üstlenecek kişi sayısının 1 ya da 2 olacağına inandığını söyledi.



AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yeni kabinede kimlerin olabileceğine dair açıklama yaptı. 

Elitaş, "Yeni kabinede eski bakanlar olabilir, bu dönem vekil seçilmeyen arkadaşlar olabilir, STK temsilcileri olabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın yardımcı sayısına değinen Elitaş, "Tahmin ediyorum Sayın Erdoğan'ın 1 ya da 2 Başkan Yardımcısı olacak" ifadesini kullandı.

Elitaş'ın açıklamaları şöyle:

"Cumhurbaşkanımız hiç bir vekili bakan yapmayabilir. Tamamı dışarıdan olabilir. STK'lardan olabilir bazı isimler, vekil olmayan eski bakanlar var bu isimler de yeni kabinede olabilir.

Benim kanaatime göre Sayın Cumhurbaşkanımızın 1 ya da 2 yardımcısı olacak. Anayasa'da yardımcılıkla ilgili sayı net değil.

Eski Bakan arkadaşlarımızdan vekil olmayanlar var. Onlar tercih edilebilir. Daha önce vekil olan isimler de olabilir. Hizmet makamla olmaz hizmet her yerde mümkündür. Bu hizmete millet her ortamda mümkündür. Kurullar var, heyetler var... Çok sayıda isme ihtiyaç var."

"TBMM'nin mazbata uyarısı doğru ve yerinde bir karardı"
TBMM'nin YSK'ya başvuruda bulanarak Erdoğan'ın mazbatasında yer alan 13. ibaresinin kaldırılması yönündeki talebi de değerlendiren Elitaş, "YSK Başkanlığı teknik bir hatayı düzeltti. Atatürk 1. Cumhurbaşkanı, şuan ki Cumhurbaşkanı 12. Cumhurbaşkanı. Atatürk 4 kez Cumhurbaşkanlığı yaptı ama 1. Cumhurbaşkanı. Kişilerle ilgili bir durum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan da bu ülkenin 12. Cumhurbaşkanı. Bu nedenle TBMM'nin uyarısı doğru ve yerinde bir karardı" şeklinde konuştu.

Kaynak : Yeni Şafak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.