Yeni Müdür Görevlendirmeleri Hukuksuz Mu?

Yeni Müdür Görevlendirmeleri Hukuksuz Mu?

İl Milli Eğitim Müdürlükleri Yargı Kararlarını Yok Sayarak Müdür Görevlendirme Çağrıları Yapıyor!

 

 

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu`nun `İl Milli Eğitim Müdürlükleri Yargı Kararlarını Yok Sayarak Müdür Görevlendirme Çağrıları Yapıyor!` başlıklı açıklama metnidir.

 

Milli Eğitim Bakanlığı`nın daha önce verilmiş yargı kararlarını yok sayarak, tamamen keyfi bir şekilde bakanlık kadrolarını kendi siyasal tutum ve anlayışları doğrultusunda yapılan atamalarla doldurduğu bilinmektedir. AKP, 13 yıllık tek başına iktidar döneminde MEB`de yukarıdan aşağıya doğru tarihin en kapsamlı siyasal kadrolaşma hareketi başlatmış, okul müdürleri ve müdür yardımcılarının büyük bölümü iktidar partisinin belirlediği isimlerden oluşmuştur. 

7 Haziran seçimleri sonrasında tek başına iktidarı kaybetmiş olmasına rağmen AKP, bütün bakanlık kadrolarında olduğu gibi, MEB`de de siyasal kadrolaşma girişimlerine hız vermiş, bazı İl Milli Eğitim Müdürlükleri anlaşılmaz bir acelecilik içinde, yeni müdür görevlendirmeleri için çağrılar çıkarmaya başlamıştır. 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 29 Haziran 2015 tarihinde ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği "Acele" resmi yazısı ile "İlk Defa ve Yeniden Müdür Olarak Görevlendirileceklere İlişkin Duyuru" yayınlayarak, yeni müdür görevlendirmeleri için 29 Haziran-10 Temmuz 2015 arasında başvuru yapılmasını istemiştir. Henüz koalisyon hükümeti kurulmamış, Milli Eğitim Bakanlığı`nın hangi partiden olacağı belli olmamış olmasına rağmen, üstelik iktidar referanslı müdür görevlendirmeleri ile ilgili yargı kararları olmasına rağmen yapılan bu acele duyurunun tek anlamı "acele siyasi kadrolaşma"dır.  

1709 şube müdürü ile ilgili yargı kararı başta olmak üzere, okul müdür ve müdür yardımcılarının haksız yere görevden alındığına ilişkin çok sayıda yargı kararları bulunmasına ve henüz koalisyon hükümeti oluşmamasına rağmen "yangından mal kaçırır gibi" yapılan bu çağrı, yıllardır ülke ve MEB yönetimindeki keyfiliğin ve hukuk tanımazlığın açık bir göstergesidir. 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün duyurusu, yıllardır ülkeyi ve Milli Eğitim Bakanlığı`nı "babalarının çiftliği" gibi yöneten AKP zihniyetinin tipik bir yansımasıdır ve kabul edilmez. Hükümet kurulana kadar bütün müdür ve müdür yardımcılığı görevlendirmeleri durdurulmalı; bu konuda verilmiş ve uygulanmayı bekleyen yargı kararları derhal uygulanmalıdır. Geçmişte kendilerini hukukun üstünde gören herkesin, er ya da geç hukuk önünde hesap vereceği unutulmamalıdır.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü‘nün gönderdiği yazıyı görmek için tıklayınız (1. sayfa2. sayfa)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum