Yeniden Refah Partisi'nde Erbakan dönemi devam ediyor! İşte kongreden sonuç
Yeniden Refah Partisi'nin 3. Olağan Büyük Kongresi'nde Fatih Erbakan, 1078 oy alarak yeniden genel başkan seçildi. Kongrede önemli mesajlar verdi.
Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanlığına Yeniden Seçildi
Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) 3. Olağan Büyük Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede kullanılan 1083 oyun 1078’ini alan parti lideri Fatih Erbakan, delegelerin neredeyse tamamının desteğiyle yeniden genel başkan seçildi.
Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen kongreye Türkiye’nin 81 ilinden delegeler katıldı. 5 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Erbakan, bir kez daha partinin liderliğini üstlendi.
Erbakan’dan “Şahlanış Kongresi” Mesajı
Erbakan, oylama öncesi yaptığı konuşmada kongreyi “çelikleşme ve iktidara yürüyüş kongresi” olarak tanımladı.
Konuşmasından öne çıkan başlıklar:
“Bugün milli görüşün şahlanış kongresini yapıyoruz.”
“650 bini aşan üyemizle Türkiye’nin üçüncü büyük partisiyiz.”
“Adil düzen için, yargıda adalet için biz varız.”
“Türkiye’yi yeniden iş, aş ve bereket dolu bir ülke haline getireceğiz.”
Erbakan, iktidar olmaları durumunda “Türkiye’yi yeniden yaşanabilir ve güçlü bir ülke haline getirmek” için milli görüş mirasının yol gösterici olacağını söyledi.
Kongreye Siyasetten Geniş Katılım
Kongreye birçok siyasi parti temsilcisi de katıldı:
AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Enver Yılmaz
Gelecek Partisi Genel Başkanvekili Ayhan Sefer Üstün
Saadet Partisi Genel Sekreteri Cafer Güneş
Ses Partisi Genel Başkanı Atıf Özbey
Filistin temsilcisi Zahir El Bekk
Yabancı misyon temsilcileri
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.