Yenisenliler Okullarına Serbest Kıyafetle Gittiler

Yenisenliler Okullarına Serbest Kıyafetle Gittiler

Yenisenliler Okullarına Serbest Kıyafetle Gittiler

 

Sendikamızın 14 Şubat 2013’ teki tüm sendikalara yaptığı çağrı ve taahhüdü sonucu, 14 Mart 2013  tarihindeki yönetim kurulu kararı doğrultusunda , 15 Mart 2013’te Yenisen üyeleri ve Yenisen’in fikirlerine destek veren öğretmenler yürürlükte bulunan “Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmelik” in kaldırılması ,kılık kıyafet dayatmasının son bulması ,çalışanların hür iradeleriyle ve özgürce kendi giyim tercihlerini belirleyebilmesi için derslere serbest kıyafetle girdiler.

14 Şubat’taki çağrımızın özeti şuydu:

“Gelin 15 Mart bir milat olsun.

Sendikalara üye farklı giyim kuşam tercihi olan binlerce erkek ve  bayan memur bulunmaktadır.Bu tarih dileyen herkesin istediği kıyafetiyle iş yerlerine gidebileceği günlerin başlangıcı olsun.    

Diğer sendikaların da en azından bu konu için ideolojik bakışlarını bir yana bırakarak ,kıyafet serbestliğine destek vermesini arzu ederiz. Sendikal çekişmeleri bir yana bırakıp hiç değilse bu konuda birlik olmayı ümit etmekteyiz..

Kılık kıyafetin yönetmeliklerle  belirlendiği günleri geride bırakmak istiyorsak 15 Mart’ta  ve sonrasında tüm memurlar serbest kıyafetle iş yerlerine gitmelidir.

Sendikalı veya sendikasız tüm memurları   kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için 15 Mart’ta  serbest kıyafetle iş yerlerine davet ediyoruz.”

YENİSEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.