Yerli otonun logosu ve anlamı ortaya çıktı

Yerli otonun logosu ve anlamı ortaya çıktı

Yerli otonun logosu ve anlamı ortaya çıktı

Türkiye'nin heyecanla beklediği yerli otomobilin hareket halindeyken çekilen görüntüleri servis edildi. Videoda, kamera kadrajının otomobilin iç mekanını gösterdiği sırada, direksiyonun üzerinde aracın logosu ilk kez belirerek gün yüzüne çıktı.

Tüm ülkenin merakla beklediği yerli otomobilin detayları, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu tarafından kısım kısım paylaşılmaya devam ediliyor.

Yerli otomobilin, Cumhuriyetin kuruluş yılına vurgu yapmak amacıyla akşam 19.23'te ilk kez hareket halindeyken görüntüleri servis edildi. Görüntülerde eskort eşliğinde Osmangazi Köprüsü üzerinde ilerlediği görülen yerli otomobilin direksiyonunda bir ayrıntı daha tespit edildi.

Logo ilk kez görüntülendi

TOGG tarafından resmi Twitter hesabından yapılan videolu paylaşımda, kamera kadrajının yerli otomobilin iç mekanında olduğu sırada direksiyon üzerinde bulunan logo ortaya çıktı.

İç içe geçmiş şekilde T,O,G ve G harfleri

İlk kez gün yüzüne çıkan ve merak edilen detaylardan biri olan yerli otomobilin logosunda iç içe geçmiş şekilde T,O,G ve G harfleri bulunuyor. Logonun kim ya da kimler tarafından tasarlandığı ise henüz bilinmiyor.

Yerli otomobilin tanıtımında büyük sürpriz! Tüm gözler orada...

Yerli otomobil ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İlk otomobil girişimi Devrim'den 58 yıl sonra tüm hakları Türkiye'ye ait olan yeni yerli araç dakikalar sonra Gebze'de düzenlenecek törenle tanıtılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yürür hale getirilen prototip araçla Osmangazi Köprüsü'nden geçmesi bekleniyor. Elektrikli yerli otomobilin seri üretimi 2022'de başlayacak. Tanıtım öncesi en çok merak edilen konulardan birisi ise yerli otomobilin ismi...

Türkiye’nin yerli otomobili bugün Gebze’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla tanıtılacak. Erdoğan’ın tanıtımın ardından yerli otomobille Osmangazi Köprüsü’nü geçmesi bekleniyor.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki evinden Gebze'ye helikopterle hareket etti.

- Yerli otomobilde navigasyon yerine gerçek görüntüleme sistemi kullanılacak. Yarım saatte şarj olacak, menzili 500 kilometre. Dikiz aynalarının yerinde ise kameralar olacak.

- Yerli otomobilin bulunduğu çadırda 4 köşe hazırlandı. Aracın parçaları, detaylar, simülasyon olacak ve görseller paylaşılacak. İçeriye girenler teknik bilgileri alabilecek.

BÜYÜK SÜRPRİZ

- Yerli otomobilin tanıtımında büyük sürpriz. 58 yıl önce üretilen ilk yerli otomobil olan 'Devrim', Eskişehir'den Gebze'ye getirildi.

"Türkiye'nin ilk yerli otomobili Devrim"

Son dakika: Yerli otomobilin tanıtımında büyük sürpriz Tüm gözler orada...

FABRİKANIN KURULACAĞI İL BELLİ OLDU

Sadece Türkiye'de değil dünyada da yeni bir ekonomik döneme giriliyor. Bu dönemde otomotiv sektörü değiştirici ve taşıyıcı rol üstleniyor. Türkiye'nin 2023'e damga vuracak projeleri arasında yer alan yerli otomotiv ise Bursa'da üretilecek. Konsorsiyumun yerli otomotivi üretmesi için en uygun alan Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) olarak görülüyor. Yerli otomobil üretim tesisinde 4 bin 323 kişi istihdam edilecek ve bu kişilerin 300'ü nitelikli personel olacak.

5 MODELDE 175 BİN ADET ÜRETİM

Elektrikli otomobilin üretimi 5 modelde yılda 175 bin adet olacak. Proje bazlı devlet desteği verilecek yatırım için Gümrük Vergisi muafiyeti, KDV istisnası, yüzde 100 vergi indirimi, azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği, 10 yıllık Gelir Vergisi stopajı desteği, azami 360 milyon liralık nitelikli personel desteği, faiz ve kar payı desteği ile yatırım yeri tahsisi ve alım garantisi sağlanacak.

NİTELİKLİ PERSONEL DESTEĞİ

Nitelikli personel desteği, her bir nitelikli personel için asgari ücretin aylık brüt tutarının 20 katını geçmemek üzere 5 yıl süreyle uygulanacak.

30 BİN OTOMOBİL ALIM GARANTİSİ

Alım garantisi, belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde Devlet Malzeme Ofisi (DMO) tarafından 31 Aralık 2035 tarihine kadar 30 bin adet elektrikli otomobil için uygulanacak.

YERLİ OTOMOBİLİN İSMİ NE OLACAK?

Yerli otomobil tanıtımı öncesinde en çok tartışılan konuların başında ise yerli otomobilin isminin ne olacağı geliyor. Bu konuda herhangi bir resmi açıklama yapılmış olmasa da isminin bugün yapılacak törende açıklanabileceği ifade ediliyor. Ancak sosyal medya kullanıcıları şimdiden yerli otomobilin isminin ne olacağı konusunda tartışmaya başladı. Dün TOGG’un twitter hesabında saat 14.53’te yerli otomobilden bir fotoğraf paylaşılmasıyla, otomobilin isminin ‘Fatih’ olabileceği ifade edildi. Otomobilde bulunan ‘lale’ figüründen yola çıkanlar ise isminin ‘İstanbul’ olabileceğini ileri sürdü. Sosyal medyada gündeme gelen diğer isimler arasında ise ‘Ottoman’, ‘Wolf’ (kurt), ‘Atak’ ve ‘Türker’.

Kaynak : Yeni Akit

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.