Yetkililer eğitimciye şiddeti seyretmek yerine tedbir almalıdır

Yetkililer eğitimciye şiddeti seyretmek yerine tedbir almalıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, performans değerlendirme sistemine hangi aklın kaynaklık ettiğini merak ettiklerini belirterek, “Öğretmen bu sistem ile hırpalanmak isteniyor.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, performans değerlendirme sistemine hangi aklın kaynaklık ettiğini merak ettiklerini belirterek, “Öğretmen bu sistem ile hırpalanmak isteniyor. Öğretmenin hırpalandığı, itibarsızlaştırıldığı bir zeminde güvenli bir gelecekten söz edilemez. Bizler nitelikli bir eğitim, iyi ve başarılı gençlerin yetişmesi için çaba harcarken, iyi bir şeye hizmet etmeyeceği açık olan bazı uygulamalarla geleceğimize dinamit konulmaya çalışılıyor” dedi.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Aydın Şubesi’nin yeni hizmet binasının ve Yedi Güzel Adam Kütüphanesi’nin açılışını yaptıktan sonra ‘Teşkilat Buluşması’na katıldı. Yalçın, yeni mekânlarla birlikte daha fazla imkâna kavuştuklarını ve üyeye daha iyi hizmet etmek için çalışacaklarını ifade ederek, “26 yılı geride bırakan bir teşkilat olarak, Türkiye’nin en köklü sendikal hareketlerinden biriyiz. Birlerle başlayan yolculuğumuz Eğitim-Bir-Sen olarak 450 bini, Memur-Sen olarak 1 milyonu aşmış durumdadır. Üyelerimizin sorunlarını çözmek, memnuniyetini artırmak açısından sendikalarımız bir hizmet içi eğitim merkezi gibi çalışıyor” şeklinde konuştu.

İthal fikirlerin değil, yerli düşüncenin temsilcisiyiz

Millî sıfatıyla uyumlu, yerli değerlerle donanmış, tarihi, kültürü ve kökleriyle barışık bir teşkilat olarak zirveden yeni ufuklara yürümeye ve büyümeye devam ettiklerini kaydeden Yalçın, şöyle devam etti: “Eğitim-Bir-Sen, bugüne kadar Türkiye’de milletin özünden çıkan örgütlenmeler içerisinde en büyük, en diri yapısıyla en nitelikli olanıdır. Büyük davaların insanlarının küçük meseleleri olamaz. Biz büyük bir davanın, ulvi bir gayenin adı ve adresiyiz. Heyecanımızı kaybetmeden, Türkiye’nin yeniden ruhunu keşfetmesine güç vererek, ülkemizin ve millet iradesinin yanında durarak, vesayete karşı konum alarak, 15 Temmuz ruhuyla sendikal yürüyüşümüzü sürdüreceğiz.”

Ülkesini, milletini, üyelerini, kamu görevlilerini ve bütün mazlum ve mağdurları düşünerek çalışmalar yapan bir teşkilat olarak, milletin ve eğitimcilerin yararına olmayan her uygulamanın karşısında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini dile getiren Yalçın, eğitimciye şiddete duyarsız kalınmasına ve iş barışına halel getirecek performans değerlendirme taslağına tepki göstererek, “Eğer öğrenciyi öğretmen karşısında parmak sallayacak hâle getirirseniz, ‘Hadi çıkarın not kâğıtlarını, öğretmene not veriyoruz’ deyip işin suyunu çıkaracak noktaya sürüklerseniz, milletimizin de eğitim geleceğini de dinamitlersiniz” ifadelerini kullandı.

İmza kampanyamız 1 Mayıs’a kadar sürecek

Performans değerlendirme taslağının geri çekilmesi ve şiddete yasal düzenleme yapılması talebiyle 81 ilde başlattıkları imza kampanyasının 1 Mayıs’a kadar devam edeceğini söyleyen Ali Yalçın, “Öğretmenlik farklı bir meslektir. Öğretmenlik, disiplin ve kariyer mesleğidir. Öğrenci ile öğretmen arasında sevgi ve saygıya dayanan bir iletişim vardır. Öğretmen aynı zamanda rol modeldir. Bu denge ve iletişim bozulursa, iş kontrolden çıkar” diye konuştu.

Performans değerlendirme sisteminin öğretmeni hırpalayan, itibarını yok eden bir sistem olduğunu ve bu yanlışa düşülmemesi için mücadele ettiklerini ifade eden Yalçın, “Bu projeyi, bu taslağı hangi aklın çalıştığını, kimin Bakanlığa sufle ettiğini merak ediyoruz. Onun için itiraz ediyoruz. Bu yöntem, işin çivisinin çıktığının göstergesidir” değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlık, çalışanlarına sahip çıkmalı, onları korumalıdır

Son yıllarda gittikçe artan, son aylarda ise ilkokuldan üniversiteye kadar eğitimin her kademesinde daha da çoğalan şiddet olaylarının, eğitimi merkeze alarak toplum yapımızı yeni baştan ve her açıdan gözden geçirmeyi zorunlu kıldığını belirten Yalçın, şunları söyledi: “Her defasında istisnai bir durum olmasını arzu ettiğimiz ama giderek artan ve sıradanlaşan şiddet olaylarının, çocuklarımıza insan sevgisi, güzel ahlak ve erdemlere yönelik değerler kazandıracağımız eğitim kurumlarında yaşanıyor olması esef, ibret ve hüzün vericidir. Şiddetin tasvip edilir bir yanı yoktur. Sorun, günübirlik önlemlerle geçiştirilemeyecek kadar ciddidir. Bakanlık, bu tür olayları seyretmekle yetinmek yerine kalıcı tedbirler almalı, çalışanlarına sahip çıkmalı, onları korumalıdır.”

Aksoy: Güzel hizmetlere imza atmak için çalışacağız

Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz, İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyelerin katıldığı program konuşan Eğitim-Bir-Sen Aydın 1 No’lu Şube Başkanı Tevfik Aksoy ise, kuruluş amaçlarına uygun çalışmalar yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Hak ve özgürlük mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Yeni binamızda hep birlikte güzel hizmetlere imza atmak için çalışacağız” dedi.

Rektörü Bircan’a ziyaret

Genel Başkan Ali Yalçın, beraberindeki heyetle birlikte, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.