Yıldırım Demirören TFF'nin yeni başkanı oldu

Yıldırım Demirören TFF'nin yeni başkanı oldu

Yıldırım Demirören TFF'nin yeni başkanı oldu

Federasyonda Demirören dönemi. Tek listeyle gidilen seçimde Yıldırım Demirören, 253 delegenin 221'inin oyunu alarak 41. başkan oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara Marriott Oteli'nde yapıldı.

253 delegenin katılımıyla toplanan Genel Kurul'da Yalçın Karadeniz Divan Başkanı olurken, Hasan Yener başkanvekili, Süleyman Hurma ve Sevda Karaali de üye olarak Divan'a seçilmişlerdi. Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından Genel Kurul Divan Başkanı Yalçın Karadeniz, oy sayım işlemleri ve sonucu açıkladı.

Yapılan başkanlık seçiminin ardından Yönetim Kurulu'nun 14 asıl ve 14 yedek üyesi ve ardından da, Denetleme Kurulu'nun 5 asıl ve 5 yedek üyesinin seçimi yapılacak.

TRABZONUMUZ GALATASARAYIMIZ DİYORUM

Kürsüye çıkan Demirören, tepki çeken Fenerbahçemiz sözüne açıklık getirdi. İşte Demirören'in konuşması:

"Bizler UEFA ile diyaloglarımızı en iyi şekilde kurup, Türk futbolunu bu durumdan çıkarmalıyız. Bu geminin içinde hep beraberiz. Bu gemi batarsa G.Saray da Beşiktaş da Fenerbahçe batar. Taraftarlar, sponsorlar kaçar oldu. Ben F.Bahçemiz dedim eleştirildim G.Saray'ımız, Trabzonumuz, Bursamız diyorum Futbolumuzu bu holiganizmden temizlemek zorundayız. Benim için temeli olmayan bina sağlam değildir. bizim temelimiz, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig'dir. Önce onları sağlamlaştıracağız. Ben ve arkadaşlarım 24 saat çalışıp bu süreci en kısa sürede tamamlayacağız. Rahmetli Hasan Doğan'ın yolunda yürüyeceğim ama ben de sizlerden rahmet Özhan Canaydın ve Süleyman Seba duruşu bekliyorum ."

DEMİRÖREN LİSTESİNİ VERDİ

Başkan, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu aday listeleri Başkanlık Divanına teslim edildi. Başkan adaylarından sadece Yıldırım Demirören listesini verdi. TFF Başkanvekili Hüsnü Güreli bir konuşma yaptı. Genel kurulda divan kurulu başkanlığına Yalçın Karadeniz, başkan yardımcılığına Hasan Yener, üyeliklere ise Süleyman Hurma ve Sevda Karaali oy çokluğu ile seçildi.

GALATASARAY'DAN FARKLI TUTUM

Galatasaray Kulübü'nden şaşırtan destek. Başkan Ünal Aysal yaptığı açıklamada "Yıldırım Demirören'in dünkü açıklamaları bizi rahatlattı. Demirören'i desteklememizde bir sakınca yok" dedi. Ancak oylama sırasında Galatasaray delegeleri oy kullanmadı

ERDAL ALKIŞ, ADAYLIKTAN ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu öncesinde 21 adaydan birisi olan Erdal Alkış, çekildiğini açıkladı.

ODYAKMAZ SALONDAKİ YERİNİ ALDI

Şike davasında tutuksuz yargılanan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz salondaki yerini aldı.

BURSASPOR TERKETTİ

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, TFF'nin Ankara'da gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'na katılmayacaklarını söyledi.

Yazıcı yaptığı açıklamada, Bursaspor Kulübü olarak kendisiyle birlikte 7 delegenin TFF Olağanüstü Genel Kurulu için Ankara'ya geldiklerini bildirdi. Başkan adaylarından Ata Aksu'nun çekilmesinin ardından Yıldırım Demirören'in tek başına kaldığını ifade eden Yazıcı, şunları söyledi:

''Başından beri Bursaspor Kulübü olarak tavrımız belli. Ata Aksu çekildikten sonra başka adaylar olsaydı, duruma bakardık, değerlendirirdik. Ona göre bir tavrımız olabilirdi ama tek aday olarak girdikten sonra, bizim de tavrımız baştan beri belli. Bu nedenle toplantıya katılmanın da bir anlamı yok. Delege arkadaşlarımızla birlikte toplantıya katılmadan Bursa'ya dönüyoruz.''

İŞTE YILDIRIM DEMİRÖREN'İN LİSTESİ

TFF başkanlığına soyunan ve yarın Ankara'da yapılacak olağanüstü genel kurula 'favori' giren Yıldırım Demirören listesini hazırladı.

Listede şu isimler var: Servet Yardımcı, Mehmet Baykan, Arif Koşar, Hakan Kanık, Ergün Tekin, Ufuk Özerten, Neşet Yalçın, Haşmet Kürüm, Cengiz Zülfikaroğlu, Fethi Heper, Selim Koray ve Taylan Üner.



Kaynak : http://www.internethaber.com/tff-yildirim-demiroren--403939h.htm?interstitial=true#ixzz1nacU1eZs

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.