Yıldırım: İçeride de dostlarımızı artıracağız

Yıldırım: İçeride de dostlarımızı artıracağız

Başbakan Binali Yıldırım Ankara'daki AK Parti Siyaset Akademisi'nde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'daki AK Parti Siyaset Akademisi'nde yaptığı konuşmada, dışarıdaki dostlukları geliştirmeyi sürdüreceklerini ifade ederek "aynı şekilde içeride de dostlarımızı artıracağız" dedi.

Yıldırım konuyla ilgili şöyle konuştu:

Vesayet ortakları durmadı. Yargı darbeleri, paralel çete. Bütün bunların üstesinden gelerek bugünlere geldik. Türkiye'nin daha fazla insan onurunu yüceltecek yeni yeni uygulamaları getirmesi gibi bir sorumluluğumuz var.

Bu hareketin kurucusu, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'dır. Memleketin işlerini en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisindeyiz. Türkiye zor bir bölgede. Etrafında 100 yıl ertelenen bir hesap var. O hesap tekrar önümüze konmuş şekilde. Türkiye bir yandan ülkede vatandaşın huzurunu, güvenliğini sağlama gayretinde devam ederken, güney komşularımızda meydana gelecek muhtemel olayları da takip ediyor. Terörü gündemin en altına getirmemiz bizim en büyük önceliğimizdir. Bu operasyonlar bitmez. Ne zamana kadar bitmez.

İÇERİDE DE DOSTLARIMIZI ARTIRACAĞIZ

Dost bildiğimiz bazı üst akıllar maalesef Türkiye'yi meşgul etmek için dışarıda bizim hayrımıza olmayan hesaplar içerisindeler. Biz dostluklarımız artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız. En önemli dış politikamız budur. İçeride de dostluklarımız artıracağız. Biz AK Parti rozetiyle seçime girdik ama artık rozetimiz yok. Bütün vatandaşlara hizmet etmek gibi bir görevimiz var bunun bilincindeyiz. Onlar şiddet dilini kullansalar da biz kardeş dilini kullanmaya devam edeceğiz. Buradaki beraberliğimiz bir çıkar birlikteliği yoktur. Türkiye'nin daha iyi şartlarda yaşaması vardır.

İsrail ile ilişkilerimizi görüyorsunuz. Sabırla ısrarla görüşmeler sürdürüldü. Geldiğimiz noktada mutabakat sağlandı. Gazze'ye insani yardım insanlarımızdan oraya gitti. Benze şekilde Rusya, Rusya konusunda biz haklıydık ama ülkeler arasında düşmanlıklar daimi olmaz. Başından beri Türk ve Rus halkı bu anlaşmazlığı onaylamadı. İlk başta bir arkadaşım dedi ki "bu galibin kazananı liderler. Ama 2 ay geçince dolaplar" dedi. Sonunda her iki lider gayret gösterdi nihayet bir normalleşme sürecini sağlamış olduk. Irak'la Suriye ile Mısır ile bizim kavga etmemiz, ilişkilerimizin bozulması için çok nedenimiz yok ama ilişkilerimizin düzelmesi için çok neden var.

haber7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.