Yıllık izni iptal olan kamu görevlilerine yol paraları verilir mi?

Yıllık izni iptal olan kamu görevlilerine yol paraları verilir mi?

Hali hazırda geçerli olan mevzuatımıza göre yıllık iznini kullanmaktayken geri çağrılan personele yol ücretinin verilmesi gerekmektedir.

Cihan DOĞAN

Başbakanlık, 18 Temmuz tarihli ve 29774 sayılı mükerrer Resmi Gazetede yayımladığı genelgeyle, yıllık izinleri ikinci bir emre kadar iptal etti ve söz konusu kamu çalışanlarından halen izinde bulunanların en kısa sürede görevleri başına dönmesini istedi.

Peki iznini memuriyet mahalli dışında geçirenler göreve dönüş için harcırah alınabilecek mi?

Bu konuda şunu söyleyebiliriz: Belirli bir masraf edilerek çıkılan yıllık izinden geri dönülmesi halinde idarenin bazı masraflara katlanması gerekmektedir.

Konuyla ilgili olarak Sayıştay Genel Kurulu'nun vermiş olduğu 07.12.1963 tarihli ve 2806/1 sayılı Kararında; "Senelik izinlerini memuriyet mahalleri dışında geçirmekte olanlardan asli memuriyet mahallerine çağrılıp verilen görevi yaptıktan sonra geri kalan izinlerini geçirmek üzere tekrar izin kullanmakta oldukları mahallere avdet edenlere, asli vazife mahalline geliş ve izin kullanıldığı yere dönüş için yol masrafı ile yolda geçen günlere ait yevmiyelerinin verilmesinin uygun olacağı....."ifadesine yer verilmiştir.

Sayıştay Genel Kurulu'nun vermiş olduğu bu karar doğrultusunda yıllık iznini memuriyet mahalli dışında geçirirken Genelge gereği görev yerine dönen kamu çalışanlarına yol masrafı ve yevmiyenin verilmesi gerekmektedir.

www.memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum