Yönetici Atama Yönetmeliği Neden Çıkmıyor?

Yönetici Atama Yönetmeliği Neden Çıkmıyor?

Neredeyse bir ay önce taslağı yayınlanan eğitim kurumları yönetici atama yönetmeliği hala yayınlanmadı. Yönetmeliğin gecikeceği ve rotasyonun bu yıl da erteleneceği dedikoduları şayi olmaya başladı.

Neredeyse bir ay önce taslağı yayınlanan eğitim kurumlarıyönetici atama yönetmeliği hala yayınlanmadı. Yönetmeliğin gecikeceği ve rotasyonun bu yıl da erteleneceği dedikoduları şayi olmaya başladı. Bakanlık bu duruma bir an önce açıklık getirmelidir. Hala anlaşılmayan bir sebeple geçen yıl yapılmayan rotasyon bu yıl da yapılmazsa çok farklı mağduriyetler birbirini doğurur bizden söylemesi. İşte bir okurumuzun konuyla ilgili maili:
 
"Merhabalar;
 
Eğitim Kurumları Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Taslağı yayınlanalı 24 gün oldu. Bu taslakta Çalışma Süresine bağlı yer değişme işlemlerinin Haziran-Temmuz aylarında sonuçlandırılacağı ifade edilmekte, bu madde yönetmelikte de aynı şekilde yer alacaksa ya da geçici bir madde konulmayacaksa bu sürenin dolmasına az bir zaman kaldı. Kılavuz yayınlanması, işlemlerin yapılması Temmuz sonuna kadar zor yetişir. Bizler rotasyona tabi okul yöneticileri olarak önümüzü görememekteyiz. İleriye dönük planlama yapamamaktayız. Bir an evvel yönetmeliğin yayınlanmasını ve çalışma süresine bağlı yer değiştirme işlemlerinin sonuçlandırılmasını beklemekteyiz. Bu taslağın yönetmeliğe dönüşmesi ile ilgili en ufak bir haber yer almamakta, adeta gündemden düşmüş durumda. Bu konunun tekrar gündeme getirilmesi, yönetmeliğin akıbetinin aydınlatılması hususunda yardımlarınızı istirham eder; saygılar sunarım."
 
 
Sonuç : Yönetici atama yönetmelik taslağının yayınlanmasının üzerinden günler geçmesine rağmen yönetmelik hala yayınlanmadı. Yönetici atama yönetmeliğinin yayınlanmasını bekleyen binlerce idarecinin gözü Müsteşarlıkk makamından yapılacak açıklamadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum