Yönetici Atama'da Ankara MEM Görevini Yapsın!

Yönetici Atama'da Ankara MEM Görevini Yapsın!

YÖNETİCİ ATAMALARINDA YAŞANAN KAOSA YETER DİYORUZ!

 

Türk Eğitim Sen Ankara Şubeleri olarak sınava dayalı yönetici atama sürecini yakından takip ediyoruz. Maalesef bu güne kadar Aralık ve Ocak aylarında yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bir sonuç elde edemedik. Sürekli Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü oyalama amaçlı cümlelerle taleplerimizi görmezden gelmektedir.

7 Ocak tarihinde Ankara Valiliği’ne sunmuş olduğumuz taleplerimize yönetici atama ile ilgili olan bölümüne cevap verilmemiştir.

Bu süreç içerisinde bakanlık yetkilileri ile de yapmış olduğumuz görüşmelerde illerin ilana çıkmamaları ile ilgili herhangi bir yazı göndermediklerini ifade etmelerine rağmen; İllerin sözlü olarak telefonla aranarak ilana çıkmayın cümlelerini kuran kimlerdir? Kanun, yönetmelik ve genelgeler uygulanmamak için mi çıkarılıyor. Yeni yönetmelik çalışmaları ile ilgili bakanlıkta ki komisyonun yeni bakanımızın talimatını bekledikleri söylenmektedir. Bu talimatın bir an önce verilerek yaşanan kaosun sona erdirilmesini istiyoruz.Yeni yönetmelik çıksa da çıkmasa da kazanılmış hakların korunması esastır.

Ankara da 2005 ve 2006 yıllarında yapılan sınava dayalı yönetici atamaların da yaşanan takvim karmaşası bir çok yönetici adayının telafisi mümkün olmayan hak kayıplarına sebebiyet vermiştir. Geçmişten ders çıkarmak yerine aynı hataların tekrar ediliyor olması düşündürücüdür. Hukuksuz uygulamalara imza atanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Kamil Aydoğan  Ankara’da hoş bir seda bırakmak istiyor ise sessizliğini bozup gerekli tedbirleri almalıdır.

Türk Eğitim Sen Ankara Şubeleri olarak yaşanan bu belirsizlik ve kaos ortamının bir an önce ortadan kaldırılması için yönetmelik çerçevesinde takvimin ilan edilmesini  talep eden dilekçemizi Ankara Valiliğine iletmiş bulunmaktayız. Bu çerçevede sınavı kazanan yönetici adaylarımız okullarına yönetmeliğin 18,19 ve 20 inci maddelerini ilgi tutarak atanma taleplerini içeren dilekçe vermeleri mücadelemizi olumlu sonuçlandırmak için en büyük destekçimiz olacaktır.

Hak ve haklının yanında olan Türk Eğitim Sen Ankara Şubeleri olarak ilgililere ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.                                                                                                                                         Veli KESKİN

                TÜRK EĞİTİM SEN ANKARA ŞUBELERİ ADINA

                             6 NO’LU ŞUBE BAŞKANI

 

                                                          AHMET AKKOCA  4 NO’LU ŞUBE BAŞKANI

                                          SEVGİ YALAV 5 NO’LU ŞUBE BAŞKANI

 

 

Sayı: ŞBB.010.06/                                                                                                         13-02-2013

Konu:Yönetici Atamaları

 

 

T.C

 

ANKARA VALİLİĞİNE

 

 

07-01-2013 tarih ve 012 sayılı yazımızda Ankara Valiliğine yapmış olduğumuz başvuru da yönetici atama süreci ile ilgili tarafımıza herhangi bir cevap verilmemiştir. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin yönetmeliğin, atama ve yer değiştirme dönemleri başlıklı 23. Maddesinin (Değişik:09.08.2011/28020 RG) 1 –a) Bendi 18 inci,19 uncu ve 20 inci maddeleri kapsamında seçme sınavı sonucuna göre müdürlük, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına yapılacak atamalar ile ilgili o yılın Ocak –Şubat aylarında yapılır şeklinde düzenlenmiştir.

İlimiz de 2005 ve 2006 yıllarında yapılan sınava dayalı atamalarda takvimin aksatılmasından dolayı birçok telafisi mümkün olmayan hak kayıpları yaşanmıştır. Sınavı kazanan adayların atanamaması mesleki gelişimlerinin önünde bir engel teşkil etmektedir. Bu durum ileri de daha büyük sorunlar doğuracaktır.

Söz konusu yönetmelik hükmüne göre Türk Eğitim Sen Ankara Şubeleri olarak bir an önce atama takviminin ilan edilerek ; Ankara Valiliğinin sınavı kazanan adayların, atamalarını yapmasını talep ediyoruz.

 

Bilgilerinize arz ederiz.

                                                                                                   Veli KESKİN

 

                                                                  Türk Eğitim Sen Ankara Şubeleri Adına

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.