Yönetici Norm Uygulamasına Yürütmeyi Durdurma Kararı

Yönetici Norm Uygulamasına Yürütmeyi Durdurma Kararı

Bilim ve Sanat Merkezlerinde Görev Yapan Yönetici ve Öğretmenlerin Norm Kadro Sayılarının Düşürülmesi Uygulamasının Yürütmesi Durduruldu

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği, Talim ve Terbiye Kurulunun 12.07.2004 gün ve 119 sayılı Kararı ve Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesinde, herhangi bir değişiklik ve düzenleme yapılmadığı halde, Bilim Sanat Merkezleri yönetici ve öğretmenlerinin norm kadro sayıları değiştirilmiş/düşürülmüştür. 

Bilim ve Sanat Merkezlerinin norm kadro sayılarının değiştirilmesi/düşürülmesinin hangi hukuksal düzenlemeye dayandırılarak gerçekleştirildiği anlaşılamadığından, sendikamız tarafından Bilim ve Sanat Merkezlerinde görev yapan yönetici ve öğretmenlerin norm kadro sayılarının düşürülmesi uygulamasının durdurulması ve mevzuata uygun olarak düzenlenmesi istenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı`ndan görüş istendiğini, Bilim Sanat Merkezlerinin yönetici ve alan bazlı öğretmen norm kadro dağılımlarının, Devlet Personel Başkanlığı ile Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü`nce uygun görüldüğünü ancak Maliye Bakanlığı`nın, Bilim Sanat Merkezlerine müdür yardımcısı normunun öğrenci sayısı 200 ve üzerinde olan kurumlara verilmesini uygun bulduğu belirtilerek başvurumuz reddedilmiştir.

Yukarıda belirtilen mevzuatta herhangi bir değişiklik ve düzenleme yapılmadığı ve bu eğitim kurumlarına devam eden öğrenci sayısında bir düşme/değişiklik olmadığı halde, Bilim Sanat Merkezleri yönetici ve öğretmenlerinin norm kadrolarının değiştirilmesi/düşürülmesini haksız ve hukuka aykırı bulduğumuzdan, uygulamanın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açtık.

Danıştay İkinci Dairesi, Bilim Sanat Merkezlerinin norm kadro sayılarının düşürülmesini açıkça hukuka aykırı bularak, müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı, sınıf öğretmeni ve rehber öğretmenler yönünden durdurmuştur. Böylece Bakanlığın keyfi bir uygulaması daha yargıdan geri dönmüştür. Sendikamız Bilim ve Sanat Merkezlerinin yönetici ve öğretmenlerinin norm kadrolarının keyfi biçimde değiştirilmemesi için elinden geleni yapacak, konuyu yakından izlemeye devam edecektir.

Dava dilekçemizi görmek için tıklayınız.

Mahkeme kararını görmek için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.