Yönetmeliği değiştirin, desteklemeyen namerttir

Yönetmeliği değiştirin, desteklemeyen namerttir

GENEL BAŞKAN İSMAİL KONCUK HİLVAN’DA EĞİTİM ÇALIŞANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan ile birlikte Türkiye Kamu-Sen  Genel Merkezi tarafından düzenlenen Şanlıurfa İl İstişare Toplantısına katıldı.

 

            Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesi’nde de sendikal çalışmalarda bulunan Koncuk, burada eğitim çalışanlarını ziyaret etti. Bu ziyarette Şanlıurfa Şube Başkanı Hikmet Karakuş ile Şube Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

 

            İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut BAYTAK, İlçe Kaymakamı Uğur SEZER ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali BAYIK’ı makamında ziyaret eden heyet, eğitim-öğretimde yaşanan sorunlar ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

 

            Hilvan Cumhuriyet ilkokulu/Ortaokulu’nu da ziyaret eden Genel Başkan Koncuk, öğretmenler odasında eğitim çalışanları ile sohbet ederek, onların sorularını cevaplandırdı.

 

            Burada bir konuşma yapan Genel Başkan Koncuk şunları söyledi: “Mahrumiyet bölgelerinde oluşan öğretmen açığı bir türlü kapatılamamaktadır. Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI’yı ziyaretimizde kendisine bir rapor sunduk. Bu raporda mahrumiyet bölgelerindeki öğretmen açığının kapatılabilmesi için her ilin mahrumiyet alanlarının tespit edilmesini, buralarda görev yapan öğretmen ve eğitim çalışanlarına mahrumiyet tazminatı olarak bir ay tek, bir ay çift maaş uygulaması veya bölgenin mahrumiyet derecesine göre bir brüt asgari ücret tutarı ile üç brüt asgari ücret tutarı arasında değişen miktarlarda ilave ücret ödenmesi uygulamasının getirilmesini teklif ettik.

 

            Teşvik tedbirleri alınmadığı sürece, bu bölgelerde öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının istihdamı sorun olmaya devam edecektir. Umuyoruz ki, taleplerimiz ciddiyetle dikkate alınır. Aksi taktirde bir fark yaratmadan mahrumiyet bölgelerinde zorla öğretmeni tutamazsınız.”

 

            Son zamanlarda gündemde olan kılık-kıyafet serbestliği konusunda da açıklamalar yapan Koncuk şöyle konuştu: “Kılık-kıyafet serbestliğini öğrenciler için ayrı, çalışanlar için ayrı düşünmek zorundayız. Öğrenciler için serbest kıyafet uygulamasını doğru bulmuyoruz. Çünkü okullarda kılık-kıyafetin serbest olmasıyla birlikte var olan güvenlik zafiyeti katlanacaktır, öğrenciler ile öğrenci olmayanlar ayırt edilemeycektir. Öğrenciler ‘yarın ne giyeceğim’ diye düşünmekten derse odaklanamayacaktır. Marka yarışı başlayacaktır. Bu nedenle öğrencilerin serbest kıyafetle okula gelmelerine izin veren düzenlemenin mutlaka değişmesi gerekmektedir.

 

            Kamu çalışanları için getirilmek istenen serbest kıyafet uygulamasını ise destekliyoruz. Başörtüsünün serbest bırakılmasını istiyoruz. Kamu çalışanlarına genel ahlaki kurallar içerisinde kalmak koşuluyla serbest kıyafet uygulaması getirilmelidir. İktidar partisinin bazı milletvekilleri ‘Başörtüsü problemini Anayasa’da çözeceğiz’ diyorlar. Oysa Anayasa’da kılık-kıyafet serbestliğini engelleyen bir kelime bile yok. Kamuda kılık-kıyafet serbestliği için sadece yönetmelik değişikliği yeterlidir. Yönetmeliği değiştirin, desteklemeyen namerttir. Artık başörtüsünü istismar etmeyi bırakın.”

 

 

 

 

                                      

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum