YSK, Büyükçekmece görüşmesini erteledi

YSK, Büyükçekmece görüşmesini erteledi

YSK, seçimin iptaline dair Büyükçekmece başvurusunun görüşmesini erteledi.

Yüksek Seçim Kurulu 2 saati aşkın bir süredir AK Parti'nin Büyükçekmece'deki olağanüstü itirazını değerlendiriyordu. AK Parti Büyükçekmece'de olağanüstü itiraz yoluyla YSK'ya başvurmuş ve seçimlerin yenilenmesini talep etmişti. İstanbul'un geneline ilişkin başvurusunu ise İstanbul'da sayım işleminin tamamlanmaması ve il birleştirme tutanaklarının da tanzim edilmemesi nedeniyle yapamamıştı.

AK PARTİ OLAĞANÜSTÜ İTİRAZINI YSK'YA YAPMIŞTI

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Büyükçekmece'deki seçim tutanağının tamamlanması, seçim sonucunun kesin olarak bağlanması ve ilgili kişinin mazbata alması nedeniyle AK Parti ilk olarak Büyükçekmece'ye ilişkin olarak olağanüstü itirazını YSK'ya yapmıştı.

BÜYÜKÇEKMECE KARARI İSTANBUL'U ETKİLEYECEĞİ İÇİN

YSK yaklaşık 2 saat süren toplantısında bu itirazı gündeme aldı ve görüşmeye başladı. İlk gelen bilgilere göre YSK'da yapılan değerlendirmeler sonucunda, kurul üyeleri Büyükçekmece'de verilecek bir kararın İstanbul seçimlerini doğrudan etkileyebileceği gerekçesiyle AK Parti'nin olası bir İstanbul seçimleri için olağanüstü itirazıyla birlikte Büyükçekmece'nin değerlendirilmesini tartıştı ve bu yönde görüş birliğine varıldı.

OY SAYIM İŞLEMLERİNİN TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

İstanbul'da halen devam eden oy sayım işleminin tamamlanması gerektiği noktasında görüş birliği varıldı. Halen Maltepe ilçesinde bir sayım işlemi devam ediyor. İstanbul Seçim Kurulu, Maltepe'deki sayımın hızlı bir şekilde tamamlandırılması için 20 kişilik bir heyet daha görevlendirmişti. YSK'daki kurul üyeleri Maltepe'deki sayım işleminin tamamlanması gerektiği noktasında ortak görüşe vardı.

AK PARTİ'DEN İSTANBUL İÇİN OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ YOLDA

İstanbul'daki sayımın tamamlanmasının ardından seçim sonuçlarını içeren il birleştirme tutanağı hazırlanacak. AK Parti il birleştirme tutanağının hazırlanmasından sonra 7 gün içerisinde olağanüstü itiraz yoluyla İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi için bir başvuru gerçekleştirecek. İşte bu başvuruyla hem İstanbul genelindeki başvuru hem de Büyükçekmece ilçesine ilişkin başvuru YSK'da birlikte değerlendirilecek.

YSK HER İKİ İTİRAZI BİRLİKTE DEĞERLENDİRECEK

YSK üyeleri Büyükçekmece'ye ilişkin görüşmenin tek başına mümkün olmayacağını AK Parti'nin muhtemel İstanbul'un geneline ilişkin seçim yenileme talebiyle birlikte bunun değerlendirilmesine karar verdi. Büyükçekmece'ye ilişkin verilecek kararın İstanbul seçimlerini doğrudan ilgilendireceğini yönünde görüş birliğine varıldı ve kurul üyelerinin ortak görüşüyle Büyükçekmece'ye ilişkin olarak karar ertelendi.

İL BİRLEŞTİRME TUTANAĞININ TANZİMİNİN ARDINDAN

AK Parti İstanbul'daki sayımlarının tamamlanmasının ardından il birleştirme tutanağının tanzim edilmesinin ardından 7 gün içerisinde İstanbul seçimlerinin yenilenmesi talebiyle olağanüstü itirazını YSK'ya yapacak. YSK da hem İstanbul hem de Büyükçekmece'ye ilişkin birlikte değerlendirme yaparak kararını verecek.

Haber Türk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.