Yunanistan'ı yenersek final yolumuz açılır

Yunanistan'ı yenersek final yolumuz açılır

12 Dev Adam, bugün Ankara'da Yunanistan'ı yenerse finale kadar ABD ile karşılaşmayacak.

12 Dev Adam, bugün Ankara'da Yunanistan'ı yenerse finale kadar ABD ile karşılaşmayacak. O yüzden bu maç sıradan bir grup maçı olmanın çok ötesinde. Komşu, oturmuş kadrosuna güvense de, Millilerimizin kadro kalitesi ve saha avantajı maçın ibresini Türkiye'ye çeviriyor.




A Milli Basketbol Takı-mı'mız, yıllardır heyecanla beklediği 2010 Dünya Şampiyonası'na Fildişi ve Rusya galibiyetleriyle fırtına gibi başladı. Şimdi ise sırada Yunanistan var.

Turnuva daha yeni başladı ama bugünkü Yunanistan maçı 12 Dev Adam'ın turnuvadaki yolunu belirleyecek öneme sahip. Nasıl mı? Denklem çok basit. Milli Takım'ın ilk turdaki rakibi zaten Rusya, Yunanistan ve biraz da Porto Riko olacaktı. Rusya'yı aradan çıkardık, şimdi gruptaki en güçlü rakibimiz Yunanistan'la baş başa kaldık. Eğer Millilerimiz bugün Yunanistan'ı yenerse, ilk turu 1. sırada tamamlama yolunda dev bir adım atacak. İstanbul'daki play-off'ta D Grubu'nu 4. sırada bitirmesi muhtemel Kanada ya da Lübnan'la eşleşecek. Bu da çeyrek finalin garanti olduğu anlamına gelir. Son sekiz maçında ise en kötü ihtimalle Brezilya ya da Almanya ayarında bir takımla eşleşecek. Milli Takım'ın kadro kalitesi, saha avantajı ve enerjisi düşünüldüğünde yarı finale yükselme ihtimali hayli yüksek görünüyor. Bir başka deyişle, Milliler şayet bugünkü Yunanistan maçını kazanırsa ABD ile finale kadar, dünya sıralamasının zirvesindeki Arjantin ile de yarı finale kadar yolu kesişmeyecek.

Zannederim yukarıdaki hesaplar bugünkü Yunanistan maçının önemini anlatmaya yetmiştir. Şimdi gelelim Tanjeviç ve öğrencilerinin sahadaki hesaplarına. Milliler, gruptaki en önemli iki rakibinden biri olan Rusya'yı savunmasıyla yerle bir ederken, kendi basketbol tarzını bulması adına son derece önemli işaretler verdi. Ay-Yıldızlılar, savunma orijinli bir takım olduklarını Rusya önünde bir kez daha gösterseler de hücum basketbolundan güzel esintiler sunuyorlar.

Yunanistan karşısında kazanma şansımız hayli yüksek. Çünkü Komşu ilk iki maçını zorlanarak kazandı, biz ise gayet net galibiyetler aldık. Bu turnuvada hakemlerin sertliğe gösterdiği müsamaha düşünüldüğünde ev sahibi olmanın büyük bir avantaja dönüşeceği gerçeği de ortaya çıkıyor. Bugün Ankara'da, geçen yıl Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde elimizden kaçırdığımız Yunanistan'ı yenebiliriz. Ama Yunan takımında cezalarını tamamlayan Fotsis ile Schortsianitis'in de forma giyecek olması, Tanjeviç ve öğrencileri için büyük tehdit oluşturuyor.

12 Dev Adam, bu enerjisini sürdürürse yıllardır beklediği şampiyonada finale kadar gidebilir. Ama bunun için önce Yunanistan'ı devirip grubu lider bitirmesi gerekiyor. Bu da çok yakın bir ihtimal.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.