YURTKUR'da Fazla Çalışma Ücretinin Artırılmasını İstedik

YURTKUR'da Fazla Çalışma Ücretinin Artırılmasını İstedik

YURTKUR'da Fazla Çalışma Ücretinin Artırılmasını İstedik

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda görev yapan personele gerçekleştirdikleri fazla çalışma karşılığında ödenecek fazla çalışma ücretinin artırılmasını istedik.

 

Fazla çalışma ücreti, her yıl Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’na ekli (K) Cetveli’nin “III. Fazla Çalışma Ücreti” başlıklı bölümünde düzenlenmiştir. İlgili Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu eki (K) Cetveli’nin III/A-1-ç maddesi gereği, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurtlar ile üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personelden gerçekleştirdikleri fazla çalışma karşılığında kendilerine izin verilme imkânı bulunmayanlara, yıllık olarak Maliye Bakanlığı’nca tespit edilecek azami fazla çalışma saatleri içinde kalınmak şartıyla ve her bir personel için ayda 90 saati aşmamak üzere saat başına yapılacak ödeme tespit edilmekte olup 2013 mali yılı için söz konusu rakam 1,45 TL olarak belirlenmiştir.

 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda görev yapan personel, Özel ve Gece Hizmetleri Talimatnamesi gereğince, normal günlerde 17.30-24.00, hafta sonu ve diğer resmi tatil günlerinde 8.30-24.00, yarım çalışma günlerinde ise 13.00-24.00 saatleri arasında özel hizmet, 24.00-8.30 saatleri arasında ise gece hizmeti adı altında nöbet görevini ifa etmekte, karşılığında ise hafta içi 6,5 saat, hafta sonu ve resmi tatil günlerinde ise 15,5 saat, yarım çalışma günlerinde ise 11 saat fazla çalışma ücreti ödenmektedir.

 

Ancak söz konusu görev saatlerinde servis ve yemek hizmeti sağlanmamakta olup, personel ulaşım ve yemek giderlerini kendisi karşılamaktadır. Kısacası, özel ve gece hizmeti karşılığı fazla çalışma ücreti altında ödenmekte olan ücret (saat başı 1,45 TL) fazla çalışmayı karşılamak bir yana bu görevin ifası süresince ulaşım ve yemek giderlerini dahi karşılamamaktadır.

 

Maliye Bakanlığı’na yazılı müracaatta bulunarak, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı sürecinde ekli (K) Cetveli’nin III/A-1-ç maddesinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda görev yapan personele gerçekleştirdikleri fazla çalışma karşılığında ödenecek fazla çalışma ücretinin en az 5,00 TL olarak belirlenmesi konusunda çalışma yapılmasını talep ettik. 

Yazıyı Görüntülemek İçin Tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.