Yurtta hava durumu - Bugün hava nasıl olacak?

Yurtta hava durumu - Bugün hava nasıl olacak?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kütahya, Eskişehir ve Elazığ çevreleri ile Ankara'nın...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kütahya, Eskişehir ve Elazığ çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz kıyı kesimi ile Marmara'nın doğusunda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden, Marmara ve güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların; Rize ve Artvin kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Rize ve Artvin'in yüksek kesimlerinde görülecek karla karışık yağmur ve kar yağışlarının, yer yer kuvvetli (10-20 cm), 500 m üzeri rakıma sahip yerlerde yoğun (20 cm üzeri) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON OLAYI UYARISI: Bu gece (22.11.2017 Çarşamba gecesi) İç Ege, İç Anadolu'nun batısı, Akdeniz'in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif yer yer orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere zirai don olayı beklendiğinden, halen zirai faaliyette bulunan üreticilerimizin yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren doğusunun yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

ISTANBUL °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

KIRKLARELI °C, 12°C

Parçalı bulutlu

KOCAELI °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç kesimlerinde hafif, yer yer orta kuvvette don olayı bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 5°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

DENIZLI °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

IZMIR °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

MANISA °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç kesimlerinde hafif, yer yer orta kuvvette don olayı bekleniyor.

ADANA °C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

MERSIN °C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kayseri çevreleri, akşam saatlerinden itibaren Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinin, gece saatlerinden sonra kuzeydoğusunun hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölgenin batısında hafif, yer yer orta kuvvette, doğusunda kuvvetli don olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 6°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuzey kesimleri hafif kar yağışlı

CANKIRI °C, 5°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren hafif kar yağışlı

ESKISEHIR °C, 5°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren hafif kar yağışlı

KONYA °C, 7°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç kesimlerinde hafif, yer yer orta kuvvette don olayı bekleniyor.

BOLU °C, 3°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KASTAMONU °C, 3°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 9°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/ saat) olarak esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, yer yer orta kuvvette, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere don olayı bekleniyor.

AMASYA °C, 5°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ORDU °C, 10°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 11°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON °C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Elazığ çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde kuvvetli don olayı bekleniyor.

ERZURUM °C, -1°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

KARS °C, 0°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 7°C

Çok bulutlu

VAN °C, 3°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

GAZIANTEP °C, 9°C

Parçalı bulutlu

SANLIURFA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

SIIRT °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz'in doğusunda fırtına, Batı Akdeniz ve Orta Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Karadeniz: Hava Durumu: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu öğleden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğleden sonra 2 ila 4 (10-30 km/sa) akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa), doğusu batı ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) öğleden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden sonra 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, orta ve doğusu 2,0 ila 3,0m akşam saatlerinden sonra 4,0 ila 5,0m, Görüş: Zayıf.

MARMARA

Marmara: Hava Durumu: Çok bulutlu, doğusu yağmurlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) akşam 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Ege: Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), akşam güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Güney Ege'nin güneyi gece 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Akdeniz: Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, batısı kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) öğleden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m batısı sabah 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Van Gölü: Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.