Yusuf Tekin'den "Mini Etek" Cevabı

Yusuf Tekin'den "Mini Etek" Cevabı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, öğrenciler, veliler ve öğretmenler arasında geniş çaplı tepki ve tartışmalara yol açan tüm konularda soruları yanıtladı.

TEOG'da gereken dersi aldıklarını belirten Tekin, başörtüsü serbestisinden dövme yasağına, öğretmenlere rotasyondan zorunlu din dersine tüm merak edilenleri anlattı...

PIERCING VE DÖVME YASAĞI 'HİJYENİK'

Pedagoglar ergenlik çağındaki çocukların dövme ya da piercing için bedenlerini yoklanmasına, özgürlüklerin kısıtlanmasına tepki gösteriyor.

Bu yasak yine Anayasa'nın bize tanıdığı bir yükümlülükle alakalı. Biz sağlık konusunda gerekli tedbirleri almak durumunda bir Bakanlığız. Konuştuğumuz herkes piercing, dövme ya da bir benzeri uygulamaların çocukların vücutlarına telafisi imkansız zararlar verebilecek bazı rahatsızlıklara neden olacağını söylüyor. Biz de okullarımızda bu uygulamaların yasak olmasını kararlaştırdık. Yasakçılık mantığıyla değil, hem sağlık gerekçeleri hem kültürel manevi değerlerle uyuşup uyuşmadığını bilmediğimiz bir alan sonuçta. Yanlış yaptığımızı düşünmüyoruz. Şöyle sormak lazım; "Türkiye'deki kaç kişi kendi çocuğuna dövme ya da piercing yapmasını arzu eder?" Bu eleştiriyi yapanlara soralım, "Çocuğunuz dövme, piercing yaptırsa nasıl tepkiniz olur?" Biz o yaştaki çocuklar için uygun olmadığını ve bunların birçoğunun kalıcı etkiler bıraktığını biliyoruz.

MİNİ ETEK ZATEN GİYİLİYOR

Mini eteğe aynı gözle mi baklıyor?

Aynı gözle bakıyorum evet. Bunu özgürlük olarak görüyoruz. Etek boyu vs. bir tanımlama yapmadık. Mini etek zaten giyiyor çocuklar.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.