Yusuf Tekin’den Öğretmenlere Rotasyon, ek ders ücretleri zammı ve kira yardımı açıklaması!

Yusuf Tekin’den Öğretmenlere Rotasyon, ek ders ücretleri zammı ve kira yardımı açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün İstanbul'da gerçekleştirdiği Öğretmenler Odası Buluşmalarında öğretmenlere önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmenlerin rotasyon, ek ders ücretlerine zam ve kira yardımı sorularını yanıtladı.

Rotasyon konusuna değinen Bakan Tekin, öğretmenler arasında öğrenme fırsatlarının paylaşılması ve deneyimlerin artırılması amacıyla rotasyon uygulamasının hayata geçirileceğini belirtti. Rotasyonla birlikte öğretmenlerin farklı okul ve bölgelerde görev alacaklarını ifade eden Bakan Tekin, bu sayede öğretmenlerin farklı öğrenci profilleriyle çalışma ve tecrübe edinme imkanı bulacaklarını vurguladı.

Son zamanlarda, öğretmenler arasında sirkülasyonu sağlamak amacıyla 12-18 yıl periyotlarla rotasyon yönetmeliği getirme girişimi yapıldı. Bu teklif reddedildi. Buna rağmen, rotasyonun yeniden gündeme gelebileceğini belirtmek istiyoruz ve bu konuda destek bekliyoruz. Sayın bakan da bu girişimin arkasında durduğunu ifade etti.

Ek ders ücretlerine zam yapılması konusuna da değinen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin arttırılması konusunda Maliye Bakanlığı ile görüşmelerde bulunduklarını belirtti. "Şu anda ek ders ücretleri konuşuluyor ve arttırılması talep ediliyor. Bakanlık olarak bütçenin ne kadar yük getireceğini de değerlendiriyoruz ve yakında bir açıklama yapılması planlanmaktadır." dedi.

Kamu personeli için kira desteği konusunda ayrı bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu çalışmaya destek vermeye çalışıyoruz." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.