Yusuf Tekin'den "Paralel Örgüt" Çıkışı

Yusuf Tekin'den "Paralel Örgüt" Çıkışı

Tekin, Milli Eğitim Bakanlığının kararlarının sabote edilmek istendiğini savunarak, "2013'te Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarını kurguladığımızda bu süreçten rahatsız olan grup bizleri tehdit etti ve 'Size bu adımı attırmayız' denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, yıllarca eğitim üzerinde vesayet uygulayan grubun Milli Eğitim Bakanlığının kararlarını sabote etmek istediğini savunarak, "2013'te Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarını kurguladığımızda bu süreçten rahatsız olan grup bizleri tehdit etti ve 'Size bu adımı attırmayız' denildi. Bu, ağır bir durum" değerlendirmesinde bulundu.

Tekin, paralel yapının hükümetin kararlılığını gördüğünde B planıyla geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Tamam, bunu yapacaksanız madem, o zaman hiç olmazsa şunu bırakın' diyorlar. Tamamen kendi çıkarlarını devam ettirecek mekanizma öngörüyorlar. O kadar rahatlar ki 'Bunu sen hazırlarsan, biz bunu parlamentoda engelleriz, oradan engelleyemezsek Anayasa Mahkemesinde iptal ettireceğiz.' Bunların hepsi, yıllarca eğitimle ilgili konuların masaya yeterince sağlıklı yatırılamamasının arkasında neler olduğunu gösteren hususlar."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum