Yüzbine Yakın Yönetici Görevden Alınacak

Yüzbine Yakın Yönetici Görevden Alınacak

meb, meb haber, yönetici atama, Yüzbine Yakın Yönetici, Görevden Alınacak

Yüzbine Yakın Yönetici Görevden Alınacak

Eğitim-iş Kırklareli Şube Başkanı Hayri GİRGİN, gündeme dair önemli açıklamalar yaparak, Genel Merkezimiz tarafından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. GİRGİN yazılı açıklamasında şunları kaydetti:


Kırklareli’de Gezi Eylemi Davaları 21 Şubat’ta Başlıyor

1-17 Haziran tarihlerinde “Gezi Parkı” eylemlerine destek için, trafiğe kapalı yolda yürüyüş yapan yaklaşık 400 kişinin yargılandığı Gezi Davası 21 Şubat’ta başlıyor. Hakkında dava açılan üyelerimiz ve vatandaşlarımıza hukuki yardım desteğinde bulunarak, anayasal hak ve özgürlüklerimizi bundan sonra da tüm baskı ve zorlamalara boyun eğmeden sonuna kadar kullanacağız.


Yüzbine Yakın Yönetici Görevden Alınacak

Torba yasa kanun taslağı, sayıları yüz binleri bulan yöneticilerimizin tamamını görevden almayı hedefliyor. Eğitim-iş’in kararlı duruşu sayesinde Hüseyin Çelik döneminde çıkarılan benzer tüm yönetmeliklerin iptal ettirilmesiyle karşı karşıya kalan zihniyet, şimdi kanun yolunu seçiyor. 7 Şubat’ta MEB önünde yaptığımız eylemle torba yasa tasarısının geri çekilmesini sağladık.


Beden Eğitimi Dersleri Kaldırılamaz

MEB, mesleki eğitimde fizik, kimya, biyoloji ve matematik derslerine yer açmak gerekçesiyle Meslek, Anadolu Meslek, Teknik ve Anadolu Teknik Liselerinin 10. sınıflarda yer alan iki saatlik beden eğitimi derslerini kaldırdı.

AKP iktidarı döneminde, geleceğimiz olan çocuklarımızın estetik değerleri kazanmasında büyük önem taşıyan görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi dersleri yok sayılmıştır. Ders saat sayıları azaltılarak norm kadroları düşürülmüştür. Bu durum, geleceğimizi tehdit etmekte, estetik değerlerden yoksun yetişen çocuklarımızın şiddete eğilimli bireylere dönüşmesine yol açmaktadır.

Eğitim-İş olarak eğitim sistemini, kendi ideolojik öğretileriyle kuşatmaya çalışan siyasi iktidarı kınıyoruz. Bu düzenlemedeki, öğretmen ve öğrencileri mağdur eden hükümlerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali amacıyla Danıştay nezdinde dava açtığımızı belirtiyoruz.


Yine Mülakat Yine Şaibe

MEB Şube Müdürlüğü Sözlü Sınavında fişleme yoluyla atama yolunu seçti.  Basına sızan belgeye göre Kırmızı ile işaretlenen Alevi, Kürt Kökenli ve Ulusalcı eğitimcilerimizin adının yanına OLUMSUZ ibaresi düşülerek ataması engellenmiştir.

Sözlü sınav asla objektif değildir. Çünkü sınavı yapanların, adayları tamamen kendi kişisel değer yargılarına göre ölçmeleri ve değerlendirmeleri esasına dayanmaktadır. Dini inanç ve politik görüş de sınavı yapanların kişisel değer yargılarının içinde yoğunlukla yer almaktadır. Bu nedenle sözlü sınav kamu yönetiminde bir değerlendirme aracı olarak kullanılamaz.


Milli Eğitim Bakanı Hakkında Suç duyurusunda Bulunduk

2013 SBS sonuçlarının yanlış hesaplanması sonucu öğrencilerin ve velilerinin mağduriyetine neden olduğu gerekçesiyle, Genel Merkezimi tarafından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Bakanlık yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk.


“Ücret Yoksa Nöbet Yok” Eylemleri Yeniden Başlıyor

Daha önce 13-24 Mayıs tarihleri arasında uyarı amaçlı ve oldukça geniş katılımlı gerçekleştirdiğimiz “Ücret Yoksa Nöbet Yok” eylemimiz Mart ayından başlamak üzere Her ayın İlk haftası nöbet tutulmayacak şekilde yeniden başlıyor. Tüm eğitim emekçilerimizin desteği ile angarya olarak yapılan bu görevin ücretini alana kadar mücadelemiz sürecektir.

Eğitim-iş, siyasetini emek ve sınıf mücadelesinden yana yapar. Bu noktada hiçbir siyasi partiyle asla organik ilişki içine girmez, talimat almaz ve iç işlerine karıştırmaz. Sendikal bağımsızlığını sonuna kadar korur ve koruyacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum