Zeytinburnu Belediyesi Kitap Okuma Yarışmasında Ödül Heyecanı

Zeytinburnu Belediyesi Kitap Okuma Yarışmasında Ödül Heyecanı

9. Geleneksel Kitap Okuma Yarışmasında Ödül Heyecanı

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri tarafından düzenlenen 9. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması sonuçlandı. 8 Nisan tarihinde başlayan yarışmaya, kayıt yaptıran ve bu süre içinde gruplarına ait 7 kitabı okuyan 6.081 kitap dostu yarışmacı, 18 Mayıs Cumartesi günü yapılan sınava katılarak dereceye girebilmek için ter döktüler.

 

Zeytinburnu sınırları içerisinde, ikamet eden, okuyan, çalışan, ilkokul 4. Sınıftan itibaren tüm öğrenciler ve okumayı seven tüm yetişkinler, dört ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmada okudukları eserlerden sınav oldular.

 

Öğrenciler, öğretmenler, mühendisler, mimarlar, doktorlar, ev hanımları gibi geniş bir kitlenin katıldığı yarışma büyük ilgi görüp, 6.081 yarışmacı başvurusu ile bu yıl rekor bir sayıya ulaştı. Toplam 21.362 kitap yarışmacılar tarafından okundu.

 

“Her kitap yeni bir dünya vaadeder” diyerek yola çıktık diyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, bilginin güç olduğunu ve bu gücün okumak ve araştırmakla elde edileceğini belirtti. Bilgi Evleri’nin de bu amaçla hizmet verdiğini, kitap ve kültürün hayatımızda daha merkezi bir yere gelmesi için bu anlamlı projeyi uyguladıklarını ve yarışmaya yüksek başvurudan dolayı memnun olduklarını belirten Aydın, dereceye girenlerin ödüllendirileceği Ödül Töreni programına tüm İstanbulluları davet etti.

Ödül Töreninde, sınav sonuçlarına göre başarı gösteren ve ilk on dereceye girenler, katılım şartnamesinde belirtilen para ödüllerinin sahibi olacaklar. Ayrıca ilk üç dereceyi alan yarışmacılar, ailelerinden iki kişiyle beraber “Kastamonu-Safranbolu- Amasra” kültür gezisine katılmaya da hak kazanacak.  

Eserleri okunan yazarların iştirakiyle, 9. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni programı, 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü Saat 14.00’te, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak. Programda, Sinevizyon ve Bilgi Evlerinin gösterilerinin ardından dereceye giren yarışmacılar ödüllendirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.