10 KASIM'DA ATAMIZA YÜRÜDÜK

10 KASIM'DA ATAMIZA YÜRÜDÜK

10 KASIM'DA ATAMIZA YÜRÜDÜK

Eğitim-İş, ulusal birliğimizin mimarı, çağdaşlaşmanın ve tam bağımsızlığın öncüsü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 74. yılında saygı ve özlemle andı.

Eğitim-İş, diğer demokratik kitle örgütleriyle birlikte saat 08.30’da, Sıhhiye’deki Zafer Anıtı önünde toplandı. Sağanak yağmur altında gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı’na kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelenk konuldu. Atatürk'ün 74 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'de “ti” sesi ve sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından halkın ve Eğitim-İş üyelerinin yoğun katılımı ile oluşturulan kortej, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Halkız, güçlüyüz, Atatürkçüyüz” “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Hükümet istifa” sloganları eşliğinde Maltepe üzerinden Anıtkabir'e yürüdü.

Anıtkabir'in avlusunda Atatürk'ün 10. Yıl Nutku kendi sesinden yayınlandı. Yoğun yağışa rağmen Anıtkabir hınca hınç dolduran vatandaşlar, Atatürk'ün mozolesinin önünden saygı geçişi yaparak, çiçekler bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.