2013'te seçmeli derslere göre atama yapılacak

2013'te seçmeli derslere göre atama yapılacak

2013 öğretmenlik kontenjanlarını, seçmeli dersler belirleyecek

31 Ağustos 2012 tarihli 2012/37 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Genelgesine göre, Ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencileri 3-10 Eylül tarihleri arasından MEB'in sitesinden seçmeli ders tanıtım videolarını izleyebilecek, talepler ise bir dilekçeyle 10-12 Eylül tarihlerinde okul yönetimlerine ulaştırılacaktır. En az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi halide grup oluşturulacak, oluşacak öğretmen ihtiyacı önce karşılanabiliyorsa okul içinden değilse ücretli görevlendirme yoluyla karşılanacak.

Öğrencilerin seçebilecekleri derslerden bazıları şunlar: Kur'an-ı Kerim, Hz. Peygamber'in Hayatı (Siyer), Temel Dini Bilgiler, Yabancı Diller (İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça), Matematik Uygulamaları, Bilgi Teknolojileri ve Yazılım, Müzik, Spor ve Fiziki Etkinlikler, Drama, Bilim Uygulamaları, Görsel Sanatlar, Okuma Becerileri, Yazarlık ve Yazma Becerileri, Zeka Oyunları.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer TRT Haberde katıldığı programda seçmeli dersle ilgili iki önemli açıklamada bulundu. memurlar.net olarak izlediğimiz Bakanın açıklamalarına göre;

1- Öğrenciler her yıl seçtiği dersi değiştirebilecek.

2- 10-12 Eylüldeki başvurulara göre mevcut potansiyel görülecek. 2013 yılındaki öğretmen kontenjanları bu mevcut potansiyel de gözönüne alınarak belirlenecek.

Memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.