2018'de 20 bin öğretmen alınacak

2018'de 20 bin öğretmen alınacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TRT Haber'de öğretmen atamaları, sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu ve mülakat ile ilgili soruya cevap verdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TRT Haber'de öğretmen atamaları, sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu ve mülakat ile ilgili soruya cevap verdi.

İşte Yılmaz'ın soruya verdiği cevap

Haftasonu Mardin'deydim, Güneydoğu'yu gezdik. Herkes iyi ki sözleşmeli öğretmen getirdiniz diyor. Niye ki?, Çünkü öğretmenler tayin oluyor, öğretmenlerin doğuda, güneydoğuda 1 yıldan fazla kalmıyor. Şimdi sorduğumuz soru şu , 1 yıl içerisinde öğretmen, öğrencinin evinde kaç kardeşi var, evde çalışma masası var mı? Birşey söylesem yapabilir mi? Annesini bilebilir mi? Bir öğretmen için, 1 yılda tanımak mümkün değildir. Dolayısıyla eğitim kalitesini arttırmak mümkün değildir. Ancak, şu an, geçen yıldan bu yana eğtiim kalitesi artmış. Her yıl , öğretmenin kalitesine bakacağız, başarı düzeyine bakacağız. Özel okul zincirine sahip birisi bana: Sayın bakanım, en iyi öğrenci sizde, en iyi öğretmen de sizde dedi.

SAKINCALI GÖRÜNENLER MÜLAKATTA DÜŞÜK NOT ALDI

Mülakat mevcut kanunumuzda da var. Yüksek puan alıp, elenenler için, istihbarat ve emniyetten gelen raporlarda, şu kimseler bizler açısından sakıncalıdır diyor. Bu öğretmenlere 60'ın altında verdik, geriye kalanlarda ise 80-85 civarında not verdik. Öğretmen niteliklidir, herkes bu meziyete sahip değildir, diğerlerinin bir adım öne çıkması, adalet değilmidir?

2018'DE 20 BİN ÖĞRETMEN ALIMI YAPACAĞIZ

Geçen yıl 50 bin öğretmen ataması yaptık bu yıl 20 bin atama yaptık, bu yıl bütçe geçsin, bütçede talebimizi sunacağız, onlar da duruma bakacaklar, bize izin verecekler, yine gelecek yıl, bu yılda olduğu gibi yaklaşık 20 bin öğretmen alımı yapacağız. Şubat'ta duyuruya çıkıp, Mayıs'ta mülakat yapacağız, atamalar ise Ağustos'ta yapılacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN YA İŞİNİ YA DA EŞİNİ TERCİH EDECEK

Sözleşmeli öğrtemenlerden, eğer ikiside sözleşmeliyse, aileleri birleştiriyoruz. Eşi mühendis ise kusura bakmayın öğretmen eşi,nin yanına gelsin. Kanuna yazdık, aile birliği öğretmenin yanında sağlanır dedik, Afyon'daki gelsin, aksi durumda sözleşmeli öğretmen ya eşini, ya işini tercih edecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.