22 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 22 Nisan Cuma Hutbesi tam metni!

22 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 22 Nisan Cuma Hutbesi tam metni!

Diyanet İşleri Başkanlığı her hafta Cuma hutbelerini yayınlıyor. Bu haftaki hutbenin konusu öğrenmek isteyenler ise 22 Nisan Cuma hutbesi çıktı mı? Diyanet Cuma hutbesi ne zaman yayınlanacak? gibi sorulara yanıt arıyor.

22 Nisan Cuma hutbesine yönelik araştırmalar yapılıyor. Her hafta olduğu gibi bu haftada Cuma hutbesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanıyor ve namaz öncesinde cemaate okunuyor. 22 Nisan Cuma hutbesi çıktı mı? Diyanet Cuma hutbesi ne zaman yayınlanacak?

22 NİSAN CUMA HUTBESİ ÇIKTI MI?

Aziz Müminler!

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise ebedi azaptan kurtuluş vesilesi olan Ramazan-ı Şerif'in son günlerindeyiz. Bu müstesna günler, bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini içinde barındıran günlerdir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir hadisinde "Kadir gecesini Ramazanın son on gününde arayın!"3 buyurmuştur.

Kadir gecesi, rahmet ve mağfiretin sağanak sağanak yağdığı, inanan gönüllerin sevgi ve merhametle coştuğu mübarek bir gecedir. Kadir gecesi, unuttuğumuz değerleri hatırlatan, körelen vicdanlarımıza hayat sunan eşsiz bir gecedir. Allah Resûlü (s.a.s) bu gece hakkında ümmetini şöyle uyarmıştır: "Bu gecenin hayrından mahrum kalan, bin ayın hayrından mahrum kalmış gibidir."4

Kıymetli Müslümanlar!

Kadir gecesini kıymetli kılan, o gece indirilen Kur'an-ı Kerim'dir. O Kur'an ki Rabbimiz tarafından gönderildiğine asla şüphe olmayan Kelâmullah'tır. Okunması ibadet olan Zikir'dir. Hak ile batılı, iyi ile kötüyü, eğriyle doğruyu birbirinden ayıran Furkan'dır. İlahi hitap ve ikazın bütün incelikleriyle anlatıldığı Hikmet'tir. Kıyamete kadar gelecek bütün insanlara hidayet yolunu apaçık gösteren Mübin'dir. Buyruklarını düstur edinenleri, ömrünü Kur'an'ın yolunda geçirenleri iki cihanda yücelten Aziz'dir.

Değerli Müminler!

Ramazanın son günleri aynı zamanda itikâf zamanıdır. Nitekim Peygamberimiz, Ramazanın son on gününde itikâfa girmiştir.5 İtikâf, müminin dünyevi şeylerden uzaklaşarak kulluk bilincini tazelemesidir. Gece gündüz ibadet ve tefekkürle, hamd ve şükürle, tövbe ve istiğfarla meşgul olmasıdır. Bu sayede bizler kendimizle yüzleşme imkânı buluruz. Dünya meşgalesi içinde unuttuğumuz sorumluluklarımızı, akıbetimizi ve ahiretimizi yeniden hatırlarız.

Hutbemi Resûl-i Ekrem (s.a.s)'in şu duasıyla bitiriyorum:

"Allah'ım! Sen affedicisin, ikram sahibisin, affetmeyi seversin, beni de affet."6

1 Kadir, 97/1-5.

2 Buhârî, Savm, 6.

3 Muvatta', İ'tikâf, 6.

4 Nesâî, Sıyâm, 5.

5 Buhârî, İ'tikâf, 1.

6 Tirmizî, Deavât, 84.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.