250 bin öğretmen özel sektörde iş arıyor

250 bin öğretmen özel sektörde iş arıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanmayı bekleyen 250 bin öğretmen geçinebilmek için özel sektörde iş arıyor. Bu yıl 50 bin öğretmenin atamasını planlayan bakanlık ise en son şubat ayında 10 bin öğretmen atadı.

Atama bekleyen öğretmenler geçinebilmek için özel sektörde iş arıyor. Özel bir insan kaynakları sitesinin öğretmenlerin iş arama eğilimlerine yönelik araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Araştırmaya göre 250 bin 725 öğretmen bir yandan atama beklerken, diğer yandan da özel sektörde iş arıyor. İş arayan öğretmenlerin durumunu değerlendiren insan kaynakları sitesi genel müdürü Okan Tütüncü, “Türkiye’de öğretmen atamaları sürekli gündemde olan bir konu. Öğretmenlerin bir kısmı sadece branşıyla ilgili iş bulmak isterken, bir kısmı da branşı olmayan işleri tercih ediyor. Yalnızca bizim firmamızda iş arayan 250 bin 725 öğretmen adayımız var” dedi.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ İLK SIRADA

İş arayanlar arasında yüzde 16 oranıyla İngilizce öğretmenleri birinci sırada bulunuyor. Sosyal bilgiler öğretmenleri ise yüzde 7 ile ikinci sırada bulunurken, fen bilgisi öğretmenleri yüzde 5 oranıyla üçüncü sırada yer alıyor.

EN AZ İŞ ARAYAN MESLEK LİSESİ BRANŞI

Dil ve bilgisayar branşlarındaki öğretmenler özel sektörde iş arayanlar arasında ilk sırada yer alıyor. En az iş arayan öğretmenlik branşı ise meslek liselerine yönelik olanlar.

BUGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum