4. Eğitimden Bir Kare Fotoğraf Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

4. Eğitimden Bir Kare Fotoğraf Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

4. Eğitimden Bir Kare Fotoğraf Yarışması ödül töreni, şube yönetimleri, ilçe temsilcileri, kadın komisyonları, jüri üyeleri ve dereceye giren eser sahiplerinin katılımıyla Antalya’da yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yeni ufuklardan yeni umutlara süregelen sendikal yolculuklarının her noktasında hayatı ve mücadeleyi güzelleştirmenin gayreti içinde olduklarını ifade ederek, “Sanatın önemli bir dalı olarak fotoğrafın öneminin farkındayız. Bu nedenle, fotoğraf yarışmamızı eğitime özgüledik. İstedik ki öğrencilerimizin de, öğretmenlerimizin de görülmeye, gösterilmeye değer anlarını kalıcı kılalım” dedi.

4. Eğitimden Bir Kare Fotoğraf Yarışması ödül töreni, şube yönetimleri, ilçe temsilcileri, kadın komisyonları, jüri üyeleri ve dereceye giren eser sahiplerinin katılımıyla Antalya’da yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, objektifleri eğitime odaklamak, emeği objektif bir şekilde görünür kılmak amacıyla böyle bir yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

Her konuda olduğu gibi, fotoğrafçılık alanında da insanı merkeze alan, insanlığın büyük resmine katkıda bulunan, iyiliği inşa eden insancıl bir yaklaşımı değerli bulduklarını kaydeden Yalçın, “Bu yönüyle de bir eğitim sendikası olarak fotoğraf yarışmamızı eğitime özgüledik. İstedik ki öğrencilerimizin de, öğretmenlerimizin de görülmeye, gösterilmeye değer anlarını kalıcı kılalım. İnsanlar zorlukları da görsün, güzellikleri de. Sevimli, gülümseten anları da görsün, zorlu, üzücü anları da” diye konuştu.

Ödül töreninin hayırlara vesile olmasını dileyen Yalçın, yarışmaya katılan bütün fotoğraf sevdalılarını, dereceye giren fotoğrafların arkasındaki sanatçı ruhları tebrik; jüri üyeleri Tekin Ertuğ, İsmail Küçük, Mustafa Binol ve Fırat Yurdakul’a, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Jüri adına bir konuşma yapan Mustafa Binol, programın sanat adına yapılabilecek en güzel şeylerden biri olduğunu vurgulayarak, Lewis Hine’ın ‘Eğer hikâyeyi sözcüklerle anlatabilseydim, yanımda sürekli bir fotoğraf makinesi taşımaya ihtiyaç duymazdım’ ifadelerine dikkat çekerek, yarışma ve ödül töreni programı için Eğitim-Bir-Sen yöneticilerine teşekkür etti.

Fotoğraf yarışmasında, “Mesafe” fotoğrafıyla Deniz Kalaycı birinciliğe, “Pandemide Eğitim” fotoğrafıyla Şeyhmus Kuyumcu ikinciliğe, “Bayrak” fotoğrafıyla Gürsel Egemen Ergin üçüncülüğe, “Dokuz Taş” fotoğrafıyla Mehmet Karcıdağ Mehmet Akif İnan Özel Ödülü’ne layık görüldü.  

image001-176.jpgimage002-185.jpgimage003-152.jpg
16_turkiye_bulusma_fotograf_ozelodul.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.