Talip Geylan'dan Proje Okulları Açıklaması!

Talip Geylan'dan Proje Okulları Açıklaması!

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, proje okullarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Geylan, proje okullarının yıllardır süregelen sorunlarının artık bir çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Özellikle proje okullarının yönetici ve öğr

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, proje okullarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Geylan, proje okullarının yıllardır süregelen sorunlarının artık bir çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Özellikle proje okullarının yönetici ve öğretmen atamalarının keyfiyetten uzak, liyakat ve ehliyete dayalı olarak yapılması gerektiğini vurguladı.

Geylan sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Proje okulları meselesi, yıllardır bir kangren haline geldi.

Bu husus, adeta “kafama göre yönetici ve öğretmen atarım” projesine dönüşmüştü.

Türk Eğitim Sen olarak, baştan itibaren, özel program ve proje uygulayan okullarımıza özel statü verilmesinin makul olduğunu, ancak mevcut keşmekeşin giderilmesi için proje okullarının sayısının azaltılması gerektiğini dile getiriyoruz.

Bu bakımdan, Bakanlığın, bir kısım okulları proje kapsamından çıkaracak olması kararı olumludur.

Ancak bir takım sıkıntılı durumları da görmek gerekir.

Öncelikle, sözkonusu okullar için yönetici başvuruları alındıktan ve hatta atamanın ilan edileceği gün böyle bir kararın duyurulması büyük bir kaosa meydan vermiştir.

Oysa ki, uzun yıllar problemin görmezden gelinmeden ve ötelenmeden bu adımın çok önceden atılması gerekiyordu.

Proje kapsamından çıkarılacak okulların, HANGİ KRİTERLERE göre belirlendiği eğitim kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılmalıdır.

Çünkü bir kısım haber sitelerine yansıdığına göre, %2’lik %3’lük dilimdeki köklü Anadolu ve fen liseleri proje okulu kapsamından çıkarılırken, özellikle belli tür okulların büyük çoğunlukla değerlendirilmediği ifade edilmektedir.
Eğer bu durumun gerçekliği var ise büyük bir vehametle karşı karşıyayız. Çünkü
@tcmeb
’deki HER BİRİMİN, Bakanlığın ortaya koyduğu iradeye mütenasip bir tasarrufu sergilemesi tartışılmaz bir zorunluluktur.

Proje kapsamından çıkarılacak okullarımızdaki yöneticilerden, yeniden görevlendirme kapsamında başka okulları tercih etmeyenlerin mağdur olmaması için, yeniden görevlendirme takvimi uzatılarak olası mağduriyetlere engel olunmalıdır.

Dün kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, proje kapsamından çıkarılacak okulların yönetici görevlendirilmeleri valiliklere devredilecektir.
Yıllardır süregelen keyfiliklere meydan verilmemesi için, bu görevlendirmelerde liyakat ve ehliyet esasına göre usul ve esasların belirlenmesi şarttır.

Proje kapsamından çıkarılacak fakat sınavla öğrenci alan bu okullarımızda, öğrenci alımı ve öğretmen ataması konusunda bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği hususunda da kafa karışıklığına meydan vermeyecek tedbirler hızlı ve açık şekilde kamuoyuna açıklanmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.