80 kişilik sınıflar mı geliyor?

80 kişilik sınıflar mı geliyor?

Büyükşehirlerde sınıflar 80 kişiye çıktı, veliler huzursuz...

Hem yeni sistemin getirdiği yenilikler hem de okula başlama yaşının öne çekilmesi bazı sorunları ortaya çıkardı.

Bu yıl 60-72 ay arası bütün çocukların okullara kaydı otomatik olarak yapıldı. 60-66 ay arası velinin isteğine bağlı olacak ancak 66 ay ve üstü çocuklar okula gitmek zorunda. Tek istisna kamu ya da üniversite hastanelerinden alınacak çocuğun bedensel ve zihinsel gelişimi tamamlamadığına dair rapor.

Rapor alma mecburiyeti de velilerle doktorların karşı karşıya kalması gibi tartışmaları ortaya çıkardı. Birçok veli, gelişim uzmanı ve eğitimci okula başlama yaşının erkene alınmasına tepkili. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer bütün bu tartışmalara cevap verdi.

Bakan; birinci sınıfların oynayarak öğreneceklerini dolayısıyla velilerin endişe etmemesini istedi. Dinçer; okula başlama yaşının düşürülmesi konusunda da Avrupa Birliğinin 14 ülkesinde çocuklar 60-64 aylıkken ilköğretime alındığını hatırlattı. AB müfredatı uygulayacağız dedi.

Milli Eğitim Bakanı büyükşehirlerde sınıf mevcutlarının fazla olmasıyla ilgili bu yıl 10 büyük ilde derslik sıkıntısı yaşanabileceğini söyledi.

Öğretmen lerin eş durumu tayiniyle ilgili Bakan Dinçer yeni bir uygulamayı anlattı. Eş durumu atanma talebinin en çok asker, hakim-savcı, dışişleri görevlileri ve kaymakamlardan geldiğini söyledi ve bu meslek gruplarının tayin durumlarının önceden bildirilmesini isteyeceklerini açıkladı. Daha önce kamu bankasında çalışanlar da kamu görevlisi sayıldığı için bu durumdan yararlanabilecekler. Ancak eşi özel sektörde çalışan öğretmenler için böyle bir uygulama olmayacak.

Öğretmenler 4+4+4 sistemiyle birlikte norm kadroların yeniden düzenlenmesi üzerine İstanbul , Ankara , İzmir başta olmak üzere batıdaki birçok ilde kadro fazlalığı oluştuğundan eş durumu atamaların durdurulmasından yakınıyor. Binlerce öğretmen eşlerinden ayrı yaşamaktan şikayetçi.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.