Açığa Alınan 2400 Öğretmenin İsimleri Belli Oldu mu?

Açığa Alınan 2400 Öğretmenin İsimleri Belli Oldu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı dün gece 2400 öğretmeni daha görevinden açığa aldı. Açığa alınan öğretmenlerin şifreleri çözülen bylock sisteminde isimleri olan öğretmenler olduğu tahmin ediliyor. 2400 öğretmenin isimleri belli olmadı.

Daha önce 25 bini aşkın öğretmen 672 sayılı KHK ile görevden alınmıştı. Şimdi açığa alınan 2400 öğretmenin durumu da önümüzdeki günlerde  netleşecek. İade olup olmayacakları ya da görevden alınıp alınmayacakları da yapılacak soruşturmalar neticesinde belli olacak.

15 Temmuz FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında 2 bin 400 öğretmen daha açığa alındı. Daha önceki kriterler haricindeki kriterleri de inceleyerek ve yapılan araştırmalar sonucunda bu öğretmenlerin açığa alınmasına karar verildi.

Eylül ayı başında önce görevden açığa alınan öğretmenlerin sendika üyelikleri, bank asya hesapları, çocuklarının halen fetö okullarına devam durumu gibi kriterler ölçüt alınmıştı.  

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında 2 bin 400 öğretmen görevinden uzaklaştırıldı. MEB'de FETÖ soruşturmaları kapsamındaki çalışmalar sürüyor. Açığa alınan öğretmenlerin isim listesi ve hangi illerden olduğu yayınlamayacaktır. Bu öğretmenlerin isimleri, görev yaptıkları kurumları ve illeri görevden alınmaları (ihraç) durumunda yeni bir KHK ile resmi gazetede yayınlanarak açıklanacaktır. 

kamuajans.com

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.