Açıköğreti​m Lisesi Kayıt Problemi!!​!!

Açıköğreti​m Lisesi Kayıt Problemi!!​!!

Açıköğreti​m Lisesi Kayıt Problemi!!​!!

Açıköğretim liselerine kayıt problemi konusunda her gün onlarca mail almaktayız.

Bakanlık yetkilileri bu sorunu çözümlemelidirler.

Sitemize gönderilen konu hakkındaki yazıyı aynen yayınlıyoruz.

Merhaba Arkadaşlar,

Yıllardır 28 Şubat'ın despot uygulamalarını temizleyemezken AK Partinin Sayın Milli Eğitim Bakanı da aynı despot uygulamaların uygulayıcısı haline gelmek üzere.

Çocuğunu kendi manevi değerlerine göre yetiştirmek isteyen ancak toplumdan da yalıtmak istemeyen muhafazakar kesimin  başına yeni bir bela sarılmak üzere.

Kanunla yapılan değişiklikte yer almamasına rağmen ortaokul (ilköğretim) mezunları açık liseye kayıt edilmeyip zorla örgün eğitime yönlendirilmektedirler. Oysa insana önem veren ülkelerde uzaktan eğitimin teşvik edildiği bir ortamda soğuk savaş yapılanmasının tek tip insan yetiştirme çabasının bir eseri olan bu uygulama kabul edilemez.

Bakan bizatihi yaptığı (kendi yorumundan menkul) açıklamayla kayıtları durdurmuştur. Kanunda olmayan bu yorum belli ki Bakan'ın her zamanki falsolarından birisidir. Falso bile olsa bu milletin üzülmeye artık tahammülü yoktur.

Yoruma göre; açıköğretime (eskisi gibi) lisede ancak 2 yıl üstüste kalan ya da 18 yaşını doldurmuşlar gidebilecek.

Lütfen buna karşı koyalım, çünkü bu tam bir dayatma ve faşizan yaklaşımdır.

Biz, devletin, kimlikleri silen, tekilleştiren, eğitim sınırlarını bu kadar genişletmesini tartışıp daraltmaya çalışırken, özgürlükleri genişlettiğini söyleyen AK partinin böyle bir girişimi kabul edilemez.

Faruk A.
Öğretmen

Turkiyeegitim.com Özel Haber

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Başarı Medya'ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Bu sorunun çözümü adına, lütfen bu haberi paylaşalım, duyuralım...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.