Alan Değişikliği Kapsamı Genişletilmelidir

Alan Değişikliği Kapsamı Genişletilmelidir

TTK Alan Değişikliğinin Kapsamını Genişletmeli ve Olumlu Kararlara İmza Atmalıdır

Milli Eğitim Bakanlığı alan değişikliğinin 10-13 Eylül 2012 tarihinde yapılacak şekilde takvimini daha önce açıklamıştı. Açıklanan takvime göre Bakanlık alan değişikliği sürecini iki gün önce başlatması gerekirken henüz bu süreci başlatmamıştır.

Sendika olarak daha önce alan değişikliği kapsamının genişletilmesini istemiş ve bu konuda önerilerimizi kamuoyuyla paylaşmıştık. Söz konusu takvime göre sürecin başlatılmamasının sebebinin Talim Terbiye Kurulunun alan değişikliği kapsamının genişletilmesi için çalışma yapmasından kaynaklandığı ifade edilmiştir. Talim Terbiye Kurulundan beklentimiz taleplerimizi dikkate alınması ve alan değişikliğinde mezuniyet branşının yanı sıra yan alanı da kapsama dâhil ederek olumlu kararlara imza atmasıdır.

Genel Yetkili sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yaptığımız bütün görüşmelerde alan değişikliğinde taleplerimizi dikkate almalarının özellikle sınıf öğretmenliği branşında hareket alanını genişleteceğini belirttik.

TTK’nın çalışmayı ivedilikle tamamlamasını, Bakanlığın ise alan değişikliğinde il dışı da dâhil olacak şekilde alan değiştirmeyi bekleyen öğretmenlerin taleplerini dikkate almasını bekliyoruz.

Alan Değişikliğinde Çerçeve Geniş Tutulmalıdır

Alan Değişikliğinde İl Dışı Seçeneği de Olmalıdır

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.