Alan Değişikliği Tamam

Alan Değişikliği Tamam

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ TAMAM İMZADAN SONRA YAYINLANACAK

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özer’in attığı tweet: 

Alan değişikliği TTK dan çıktı,Bakan Beyin onayında.Zih.Eng.540,Tek.Tas.90 saatı tamamlayanlar,branş mezunu sınıfçılar alan değiştirebilecek

Alan değişikliğinde en büyük problem Danıştay’ın Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni ( 540 saat kurs alanlar hariç ) ve Teknoloji Tasarım Öğretmenliğine geçen öğretmenlerin alan değişikliğinin iptalidir.

TTK bu konuda bir karar alarak ;
540 saatlik Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği kursu ve 90 saatlik Teknoloji tasarım öğretmenliği kursu alanların alan değişikliği yapabileceği ile ilgili karar aldı.
Alan değişikliği kılavuzunda ;

* Sınıf öğretmeni olduğu halde alan değişikliği yaparak farklı bir alana geçen öğretmenlerimiz , illerinde norm kadro açığı bulunması halinde eski alanlarına geçebileceklerdir.
* 540 saatlik Zihinsel Engelliler sınıf öğretmenliği sertifikası ve 90 saatlik teknoloji tasarım kursu sertifikası alanlar illerinde norm açığı olması durumunda alan değişikliği yapabileceklerdir.
Alan Değişikliğinin Eylül ayı içerisinde planlandığı fakat 2. il dışı atamaları ve ilk atamaların planlamayı etkilediği ve sürecin devam ettiği ve ilk atamadan sonra Alan değişikliğinin yapılacağını belirtti. Alan değişikliğinin takipçisi olduklarını söylediler

Eğitim Birsen Genel Başkan Vekili Ahmet ÖZER daha önce attığı Tweet in gecikme nedenini yukardaki şekilde belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum