Ali Yalçın: Kazanımlarımız sürsün, ekonomik sıkıntılarımız bitsin istiyoruz

Ali Yalçın: Kazanımlarımız sürsün, ekonomik sıkıntılarımız bitsin istiyoruz

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz ile birlikte İstanbul 1 No’lu Şube’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin alım gücünün yükseltilmesini, ekonomik sıkıntılarının bitmesini istediklerini ifade ederek, “Bunun yolu, gelir dağılımında adaleti sağlamaktır. Bizim örgütlü mücadelemiz tam da bunu mümkün kılmak ve yeni kazanımlar oluşturmak içindir” dedi.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz ile birlikte İstanbul 1 No’lu Şube’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Sendikal çalışmaların ve eğitim gündeminin değerlendirildiği toplantıda konuşan Yalçın, birçok alanda önemli mesafelerin alındığını belirterek, “Ülkemiz travmaları atlattı, yasakları aştı, bariyer ve barikatları geride bıraktı. Temel hak ve özgürlüklerde önemli mesafeler alındı ve her alanda önemli kazanımlar oluştu. İstiyoruz ki, istikrar sürsün, kazanımlarımız artsın. Alım gücümüz yükselsin, ekonomik sıkıntılarımız ise bitsin. Bunun yolu gelir dağılımında adaleti sağlamaktır. Bizim örgütlü mücadelemiz de tam da bunu mümkün kılmak ve yeni kazanımlar oluşturmak içindir” şeklinde konuştu.

Memurların olarak sendikalaşmalarının, örgütlenmelerinin ve örgütlü güçle sorunları çözmeye başlamalarının kolay olmadığını kaydeden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyük fedakârlıklar, inatla değil inançla yola koyulmalar ve sabırla, sebatla adım adım yol almaların neticesidir bugünkü geldiğimiz nokta. Hem ülkenin demokratik standardını yükseltmek hem de çalışanın sorunlarını çözmek, alım gücünü yükseltmek, saygın iş ortamlarında saygın bir ücret almak için mücadele ediyoruz. Eğitim çalışanlarının sesi ve kazanımların adresi Eğitim-Bir-Sen olarak, tüm eğitim çalışanları için ter döküyor, sorunlarını gündeme taşıyor, Kurum İdari Kurulu, Kamu Personeli Danışma Kurulu ve toplu sözleşme masasında çözümler üretiyoruz. Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda yetkili olduğumuzdan bu yana önemli kazanımlara imza attık, birçok sorunun çözüme kavuşturulmasını sağladık. Şimdi yeni sorunları çözmek için mücadele ediyor ve çözüm mercii olan toplu sözleşme masasına doğru yaklaşıyoruz.”

En düşük devlet memuru maaşı başta olmak üzere, maaşların seyyanen iyileştirmeyle yükseltilmesini ve çalışanlar arası ücret dengesizliğinin giderilmesini istediklerini vurgulayan Yalçın, “İstiyoruz ki en önemli kazanımlarımızdan biri olan ek gösterge düzenlemesinde eksik kalan kısımlar tamamlansın, şef, tekniker başta olmak üzere birinci dereceye yükselen tüm memurlar 3600 ek göstergeye kavuşsun, Öğretmenlik Meslek Kanunu geliştirilerek beklentiyi karşılayacak şekilde tahkim edilsin, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları genel idare hizmetleri sınıfına alınsın, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları düzenli olarak yapılsın, il millî eğitim müdür yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü, şube müdürü, uzman, araştırmacı, müfettiş yardımcısı, şef gibi çalışanların maaş skalasındaki yeri düzeltilsin, fazla mesai birim ücreti, ek ders birim ücreti gibi kalemler hakkaniyete uygun hâle getirilsin. Üniversite idari personeline yer değiştirebilme imkânı verilsin, toplu sözleşme kararımız hayata geçirilsin, akademik personelin hakkı teslim edilsin, maaş ve ücretleri yükseltilsin, idari personelin durumu görülsün ve çalışanların bir bütün olduğu bilinsin istiyoruz. Saydığımız bu ve benzeri sorunlar çözülerek gündemden düşsün istiyoruz. Örgütlü gücümüzle, genel yetkili oluşumuzla bugüne kadar önemli sorunları çözdük. Bunları ve daha fazlasını çözecek olan da yine biziz. Örgütlü gücümüzü daha da büyütmek ve 15 Mayıs mutabakatlarından daha güçlü çıkmak için seferberliğimiz sürüyor. Tüm teşkilatlarımız sahada. İnanıyorum ki, hepimizin gayreti ile üye sayımızı daha da artırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

14 Mayıs seçimlerine de değinen Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Yasaklardan, baskılardan, turnikelerden, darbe vesayetinden kurtulan ve önemli mesafeler alan ülkemiz, 14 Mayıs’ta maceraya, kargaşaya, belirsizliğe değil inşallah istikrara, güvene, kalkınmaya yol alacak ve yeni sorunlar yerine yeni kazanımlara yürüyecektir. Şubemize, Şube Başkanımız Mükremin Köse’nin şahsında 14-15 Mayıs’a gidilen süreçte istişareye verdiği önem, örgütlenmeye gösterdiği özen için teşekkür ediyor, toplantımızın hayra vesile olmasını diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum