Ali Yalçın: “Türkiye Mesuliyet Yurdudur”

Ali Yalçın: “Türkiye Mesuliyet Yurdudur”

Memur-Sen İstanbul İl Temsilciliğinin düzenlediği İl Divan Toplantısı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Memur-Sen'e bağlı sendikaların İstanbul şube başkanları ile bir araya gelen Yalçın, sendikal gündemi, kamu görevlilerinin yeni yıldan beklentilerini değerlendirirken 1 Ocak 2024’te İstanbul Galata Köprüsü’nde yapılacak eylem hakkında da bilgi verdi.

Yalçın: Yeni yılın ilk gününde şehitlerimiz ve Gazze için eylemde olacağız

Yalçın, “Memur-Sen ve ülkemizin önde gelen STK’ları güç birliği yaparak Filistin’e Destek Paltformu çatısı altında bir araya geldi. Gazze’de gerçekleştirilen soykırıma karşı Anadolu’daki sinerjiyi ve tepkiyi ortaya çıkaran kitlesel eylemlerimizle Filistin’e destek, Siyonizm’e lanet yürüyüşlerimizi Sakarya’dan başlattık. Bir hafta sonrasında Şanlıurfa’da on binlerce insanımızla yürüdük. Devamında Kayseri’de, Kocaeli’de, Bursa, Edirne’de eylemler devam etti. Yapılan bu eylemler, yükseltilen sesler Filistinlilerin moraline katkı yaparken, Siyonistler tarafında ise endişeye dönüşüyor. Yeni yılın ilk gününde şehitlerimiz için okunacak hatimlerin sabah namazında duasını yapıp ruhlarını şad etmek, adları farklı ama failleri aynı olan şehitlerimize sahip çıkmak, Siyonist İsrail, Emperyalist ABD ve onların taşeronu PKK, PYD başta olmak üzere tüm terör örgütlerine tepkimizi göstermek, soykırıma uğrayan Gazze’yi yalnız bırakmamak için Galata Köprüsünde buluşacağız” dedi.

“Siyonizmin sponsorlarına geçit vermiyor, boykotu büyütüyoruz”

Memur-Sen’in tarihsel sorumlulukları olduğunu vurgulayan Yalçın, “Türkiye mesuliyet yurdudur. Mazlum coğrafyaların tamamının Türkiye'den beklentisi vardır. Tarihsel sorumluluğumuz gereği ülkemizin en büyük örgütlü gücü olarak bir kötülük, savaş ve çatışma karşısında her zaman üzerimize düşeni yapma gayreti içerisinde olduk. Diğer taraftan Siyonizm’in sponsorlarına geçit vermemek için boykotu büyütüyoruz. Yine boykotun bir parçası olarak kamu görevlilerimizin maaş ve ücretlerinin ödenmesi noktasında yerli ve milli TROY sistemine geçilmesi yönünde girişimlerde bulunduk” şeklinde konuştu.

“İstanbul güçlüyse Türkiye güçlüdür”

İstanbul’un Türkiye’nin bir özeti olduğunu ifade eden Yalçın: İstanbul teşkilatlarımız güçlü ise Türkiye geneli teşkilatımız da güçlüdür. Sendikal örgütlenme açısından da bu böyledir.

Kamu görevlilerimizin mali, sosyal haklarını geliştirmek, temel hak ve hürriyetleri teminat altına almak, milli gelirden hak ettiği payı alabilmesi, saygın iş ortamında saygın ücret alması için elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyuyoruz. Memleketin demokratikleşmesi diye ifade ettiğimiz özgürlük alanlarının artması, insan haklarına saygının çoğalması için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bilhassa 4688 sayılı Kanun’u günün şartlarına, evrensel normlara uygun hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

3600 ek gösterge düzenlemesini kayıt altına aldık, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi gibi önemli bir sorunu çözüme ulaştırdık. Kamu görevlileri de tüm bunları görüyor ve Memur-Sen’e teveccühle yaklaşıyor. Sendikalarımızın üye çalışmalarında grafik yukarı doğru gidiyor” diye konuştu.

Öztürk: Soylu mücadelemizi büyüterek sürdürüyoruz

Program’da konuşan Memur-Sen İstanbul İl Temsilcisi Cesur Öztürk, “Memur-Sen İstanbul teşkilatı olarak 1 Ocak’ta Galata Köprüsü’nde ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet’ eylemine çok ciddi bir katılım bekliyoruz. İstanbul ölçeğinde boykotun çok ciddi sahiplenildiğinin farkındayız. Değerler sendikacılığının mimarı Memur-Sen olarak yerelden evrensele bu soylu mücadeleyi büyüterek sürdürüyoruz. Kamu görevlilerimizin beklenti ve taleplerinin farkındayız. Özellikle İstanbul’daki kira fiyatlarındaki artışın getirdiği zorlukları biliyor ve bununla alakalı genel merkezimizle birlikte taleplerimizi karar alıcılarına iletiyor ve çözüm bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum