Ali Yalçın: Yeni Anayasa İçin Sorumluluk Aldık

Ali Yalçın: Yeni Anayasa İçin Sorumluluk Aldık

Ali Yalçın: Yeni Anayasa Kapsayıcı ve Birleştirici Olmalıdır

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, CNN TÜRK canlı yayınında Şirin Payzın'ın konuğu oldu. Yeni Anayasa'nın yapım sürecinde Türkiye Anayasa Platformu'nun önemli bir görev üstlendiğini dile getiren Yalçın, "Türkiye Anayasa Platformu olarak farkındalık oluşturmak istiyoruz. Siyaset uzlaşmalı, Yeni Anayasa vakit kaybetmeden yazılmalıdır. Herkesin anayasası olması için, çok sesliliği önemsiyoruz" dedi.

 

YENİ ANAYASA’DA HERKESİN SÖZÜ OLMALIDIR

Anayasa tartışmalarının geçmişten bugüne sürdüğünü, toplumun tamamını kapsayan değişikliğin yapılmadığını vurgulayan Yalçın, “Mevcut Anayasa'da millet de millet iradesi de yoktur. Söylenmedik söz ve getirilmeyen öneri kalmadı. Artık Yeni Anayasa yazılsın diyoruz. Anayasayı millet yapmalı. Herkes kendini bulmalı. Hep birlikte sivil ve ortak aklın egemen olduğu bir zemini oluşturmalıyız. Yeni Anayasa için herkesin, her kesimin sözü önemsenmelidir. Yeni Anayasa kapsayıcı ve birleştirici olmalıdır” diye konuştu.

 

YENİ ANAYASA İÇİN SORUMLULUK ALDIK

Türkiye Anayasa Plarformu olarak 350 STK’yla sahada olduklarını hatırlatan Yalçın, “Biz Anayasa konusunda irade beyanında bulunduk, sorumluluk aldık. Özgürlükçü, yerli ve milli bir Anayasa istiyoruz. Herkes kendi kalabilmeli. Yeni Anayasa, kendi kültür ve medeniyet coğrafyamıza dayanmalıdır” diye konuştu.

 

ARTIK ÜLKEMİZİ KRİZLERE KAPATMALIYIZ

Yalçın, Yeni Anayasa ile inanç özgürlüğü sağlamanın temel sorumluluk haline getirilmesi gerektiğini belirterek, şu şekilde konuştu: “61 ve 82 Anayasa’ları vesayet anayasalarıdır. Biz krizlerin içerisinden çıkıp geldik. Artık ülkemizi krizlere kapatmalıyız. Dün Anayasa'yı yazanlar tektipleştirici ve yasakçıydı. Biz bu vesayete karşıyız. Biz yargı brifinglerini, vesayet süreçlerini unutmadık. Artık bu sistem değişmeli.”

Konuşmasında akademisyenlerin imza attığı bildiriye de değinen Yalçın, “Akademisyenler çukur terörüne karşı olmalı, meşrulaştırmaya çalışmamalıdır. Akademisyen ayrımcı olmaz. Akademisyen birleştirici olmalıdır” ifadelerini kullandı.

İşte O Program:

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum